Semester.



Innan jobbet idag stack jag till gymmet. Sedan åt jag en god frukost i form av knäckebröd, yoghurt och det underbara teét som jag fick av min mor i helgen. Köpte två sorter, Götheborgs special och champanje te. Ljuvligt gott. Jag har fått någon slags kärlek till te och känner mig alldeles harmonisk när jag kryper ner under filten i soffan med en stor kopp te. Det är bra för min kropp. Men nu lägger jag teét åt sidan för en vecka och åker till Egypten.

Jag ska umgås med kameler och sno all sol jag kommer åt. En och en halv timme to go. Sedan stämplar jag ut och beger mig.

Hur fint?


Hur nöjd?



Jag nöjde mig med förfest igår och kröp i säng strax efter ett. Ett beslut som imorse kändes ännu mer klokt än vad det gjorde igår. Varför? Inte riktigt något partysug efter matchen då vi förlora. Hur kan det vara så tungt att förlora? Det känns inte rättvist och efteråt känns det lite som ett stort svart moln hänger över en. Inte helt okej. Synd att vi inte fick med oss en vinst. Bryt ihop och kom igen. Efter detta tvåveckors uppehåll är vi tillbaka, starkare än någonsin.

Steg upp vid tiosnåret och tog tag i gårdagens disk. Sedan städade jag undan alla jordnötter som folk lyckats lägga bredvid munnen och skurade köksgolvet där någon roat sig med att hälla ut Cola. Efter det slog jag en signal till min mor och vi kom överrens om att en dag på stan skulle vara fint. Lite shopping, fika och mys med finaste mamman och sedan hem igen för att packa. Ja, imorgon kväll efter jobbet bär det av. Första anhalten blir Malmö, sedan vidare emot Egypten. Har förvisso ett styng av dåligt samvete över att åka iväg under säsong. Men med tanke på sommaren som bestod av enbart en veckas semester och mitt sinnestillstånd så är denna resan ett måste. Jag ska vara med folk jag tycker om, vila upp mitt psyke och min kropp, läsa bra böcker, sola, träna, bada och bara vara. Inga måsten och ingen press, bara ro och lugn. (juste, jag skulle ju snorkla också..... tur att jag inte är livrädd för fiskar då)

Önskar att jag hade kunnat plocka med mig alla mina tre fantastiska systrar i min väska. En annan gång kanske. Ni är guld.

Torsdag.



En dag som faktiskt har varit helt okej. Jobbet gick strålande och jag kan snart med gott samvete åka på semester. Lite kvar att göra så har jag nått max innan jag åker till Egypten. Fick kila hem lite tidigare och tog då en vända förbi gymmet innan innebandyträningen. Att ta sig hem med cykel i motvind var lättare sagt än gjort. Mjölksyra var bara förnamnet på vad mina lår kände. Men skam den som ger sig. Nu har jag bäddat ner mig i soffan med täcket och har halva ögat på TVen och halva på datorn. Snart dags att ta sig några meter åt vänster och ladda för fredag!

Om det vore några grader varmare....



Hade jag velat ha stickad tröja och bara ben!

Jag ser det snöar!



Tittar ut genom fönstrerna här i Gårda och skådar snö. Massvis av snö. Ganska oskönt att jag för dagen plockade på mig converse och skinnjacka. Orutin i mängder. Men jag är ju bara 21 och har bara levt detsamma antal vintrar och man kan absolut inte dömma mig för att jag inte har koll på vädret. Eller? Jag orkar inte ha koll på allt. Så är det bara och lite snö har jag inte dött av än så länge.

Macka och Te. Nu kör vi.

Yesterday.



Snark.



Då har man varit duktg och sovit en timme. Trött. Fick det glada beskedet att få kila hem från jobbet tidigare. Med min lediga tid hade jag tänkt göra någonting välbehövligt så som att städa. Men jag behövde förmodligen sova också och spenderade den åt det. Nu måste jag städa en annan dag. Typ imorgon innan jobbet. Tur att jag tycker att det är så fantastiskt kul att städa...

Nu ska jag stoppa i mig någonting, sedan blir det gym, innebandy och film.

Dagens.


Ord.

Fryser. Jobbar. Dricker TE. Skrattar. Svarar telefon. Myser i min pälsväst. Kollar på regnet utanför fönstret. Dricker mera TE. Längtar mig bort. Egypten. En vecka kvar. Sol. Det blåser. Vill hem till min säng. Vill träna. Känner mig trött. Ensam. Vill inte cykla hem i ovädret. Tänker. Du. Saknar. Ler.

En vecka.



Det är måndag och jag är en pigg tjej. Helgen var händelserik och bra. Spenderade fredagen med Hanna, fika, idol och te. Hela lördagen ägnade jag åt mina innebandytjejer. När jag tar kloka beslut så är jag extra nöjd med mig själv. Vaknade av solens strålar på söndag morgon och begav mig ner på stan för fika, shopping och mys. Slutligen blev det kalas för min älskade syster hemma i Surte.

Idag jobbar jag sent. Det är nästan det absolut värsta jag vet. Hann med ett pass på gymmet imorse innan jobbet, samt röja upp i lägenheten. Missar kvällens innebandyträning och det ger mig en liten tår i vänsterögat. Och eftersom schemat skriker sena tider hela veckan har jag fått trixa för att få träna tisdag och torsdag. 

One week to go! 

Fredag



Det är fredag och för närvarande ingen toppenfredag. Jag är seg, har ingen livsglädje och vill helst av allt krypa ihop i min säng med en stor kopp te och mest tycka synd om mig själv. Varför vet jag egentligen inte. Mest för att det är kallt och för att det är mysigt att bara vara. Lite ensamt kan tyckas, men jag har hört att det är någonting jag kan välja själv. Väljer att inte gå in närmare på det.

Ska snart kila från jobbet och då blir det en vända på ICA för att köpa lite mat innan jag får komma hem till min lägenhet. Myskväll på mitt schema. Ultimat laddning för morgondagens match. Hur underbart som helst med fredag även om den inte är den bästa jag haft!

Torsdag är bra.

Löprunda, tvättstugan och en kanonfrukost med te i mina nya tekoppar. Med denna fantastiska morgon begav jag mig på min cykel till jobbet. Work 9.45-18.15. Efter jobbet blir det hem och svida om för innebandy med finaste gänget.

Detta kan vara den finaste hösten någonsin vädermässigt. Synd att jag inte kunnat njuta ordentligt av den. Ibland önskar jag av hela mitt hjärta att jag var student igen. Kunna planera sin tid som man vill och hela tiden ha någonting nytt att ta in. Det finns för - och nackdelar med allt och hela livet handlar egentligen om att lära sig. Men att ibland ha valmöjligheten att stanna hemma och plugga där man vill plugga och slippa känna sig tvingad att göra någonting. Ett jobb är ett jobb och det sköter man. Skolan sköter man också men där kan man själv bestämma hur man bäst sköter den. Jag gillar inte när mitt liv blir för uppstyrt och det kanske är det som gör att mitt liv går som en bergochdalbana. Men idag är en bra dag!


Onsdag.



OJ vilken trött tjej jag är. En dag med jobb, mys och fika på stan med mamma, shopping och slutligen innebandy med bästa tjejerna samlade under samma tak. Fint! Med det är jag nöjd med denna dag och säger Tack alla ni fina som förgyller mina dagar!

Vackert.



Dagens.



Converse, jeans, skjorta och fina sjalen.

Dagdrömmar.



Sitter i soffan på kobbarnas och har precis stoppat i mig två mumsiga frukostmackor. Cyklade till gymmet och körde ett pass tidigare. Det var isande kallt och jag drömde mig tillbaka till Kos, sol, värme, kristallklart vatten och semester. Helt underbart. Jag behöver värme nu! Men förhoppningsvis så ligger jag på beachen om tre veckor. Det hade varit alldeles fantastiskt!

Trött tjej.



Vi gör ännu en bra måndags träning. Gott tugg, det går bra nu och så vidare. Sedan har man ett liv vid sidan av innebandyn. Det livet har jag idag ägnat åt att jobba åtta timmar, sedan smög kocken i mig fram och det blev storkok för att täcka upp veckans matlådor. Spagetti och köttfärsås i en vecka, lyxigt värre... Nu blir det till att krypa ner under täcket med ett par tända ljus och sluta dem små blå. Natti. 

Dagens.


Bra helg

Jag känner mig utvilad och det är en underbarkänsla såhär första dagen i veckan. En lugn och fridfull helg har det varit men för den sakens skull inte tråkig. Den har varit allt annat än tråkig. Massor utav mys, fina människor, innebandy, lång promenad, tjejsnack i mängder och en hel del god mat. En aldeles perfekt helg för en stressad själ som min. Välbehövligt, minst sagt.


Helg.



Vinsten över Engelholm firade jag, hanna och syrran med middag och film marathon. Senare dök även Sofia och hennes Johan upp och vi fick beskåda hur en förfest kan sluta. Tre polisbilar och dramadramadrama passade perfekt till blåbärspaj och vaniljglass. Kobbarnas, lugnast i stan... eller? 

Snart är det dags att cykla till Skatås och ta en lång promenad med tjejerna. Fina söndag.

Mys.



Exakt 30 minuter kvar tills jag kliver ut genom porten från Telia och lämnar kvar det som borde lämnas kvar här för att göra helg. Riktig helg, med innebandymatch, mys och fina människor. Min underbara mor har ställt upp på att plocka upp sin dotter när flickebarnet har jobbat klart. Jag tror att det är för att jag alltid är så himla snäll. Eller för att det har gått alldeles för lång tid sedan vi senast sågs. Dåligt av mig. Men som sagt, det var det där med att hinna med dem man älskar. Det är inte alls lätt att få ihop schemat ibland. 

Ikväll ska jag bara njuta. Njuta av att vara där jag ska vara just ikväll. Surte.

Höstigt.



Jeans, läder, hud, höst.

God morgon!



Godmorgon alla mina underbar där ute. Hur fantastiskt är det med fredag? Jag skrotade min morgon promenad och har istället tänt ljus myst ner mig med en stor skål yoghurt&müssli, te, juice och två brödskivor i soffan. Och jag är otroligt nöjd med mitt beslut om att stanna inne. En morgon utan stress och massa harmoni. Deffinitivt värt att gå upp för tidigt för att få avnjuta en bra morgon.

Klick.



Klick, klick. När det är för lite att göra på jobbet så blir det lätt ett klick eller två. Så var dessa sötsaker påväg hem till mig.

Natti.



Jobb, hemochvändaochhinnaslängaisignågontingattäta, träning och dusch. Dags att däcka i sängen och göra sig redo för en fredag som innebär jobb, laddning för match och ett besök hos finaste familjen. Känner i hela kroppen att det kommer att bli en bra dag. Hoppas att jag får sova med ro inatt. Isåfall blir det en lång promenad innan jobbet imorgon om jag kommer upp ur sängen dvs. Ser fram emot en lugn helg också. Den kommer väldigt lägligt och bra. Söndag blir återhämtningens dag, samla mina tankar och ladda pyskiskt för att klara hösten.

Nu är det jag och kudden.

Fredag imorgon.

Jag känner mig inte helt hundra idag. Det är inte alls bra. Gick ut och sprang runt fina Lunden imorse och då kände jag mig fit for fight. Men nu smyger sig någon obehaglig känsla i halsen på och min kropp är alldeles matt. Jag trotsar det på kvällens träning och hoppas på att jag vinner över sjukdomen som tror att man bara kan våldgästa mitt under säsong. No way! Underbart med fredag imorgon.


Dagens outfit.


Onsdag

Ja, jag shoppade igår. Fick med mig en efterlängtad svart stor halsduk och ett par ljusgråa benvärmare. Nu gäller det att börja förbereda sig för vintern. Min zebrahalsduk har återigen hittat hem och som jag har saknat den. Jag tycks ha fått någon form av mani för halsdukar. Vet inte riktigt vart den kommer ifrån, men det är ganska varmt och behagligt så att jag klagar inte.

Något jag däremot kan klaga över är mina ben som inte alls jobbar med mig dessa dagar. Efter två tuffa innebandypass strejkade dem rejält imorse och den tänkta löprundan fick ställas in. Knappt att min cykel rullade framåt trots nedförsbacke påvägen till träningen. Hur jag ska ta mig till Hanne efter jobbet är en fråga som jag ställer mig själv. Skam den som ger sig.

Alloha

Mer inspiration.




Sånt här uppmuntrar jag mig själv med när det inte finns så mycket att göra på jobbet.

Beautiful things.



Träning.



Keldas tomatsoppa och knäckebröd. Stax blir det gym, sedan innebandy!

Mot stan.

Snart ska jag gå ifrån jobbet. Då ska jag se om jag hittar nått fint på stan. Det tycker jag att jag är värd idag.

Inspiration



Höstfint.



Bra dag blir till en till bra dag...



Träningen gick alla tiders. Tuff träning är nog rätta medicinen för måndagsträningar som normalt brukar vara av det sega slaget. Jag lär ha sega ben imorgon, men det är någonting som jag verkligen inte har ont utav. En bra träning med finaste tjejerna kan verkligen muntra upp en. Nu hoppas jag på en minst lika bra morgondag, det behöver jag!

Det är lätt att flyta på ytan... Under ytan är det inte alltid lika lättsamt.

Godnatt fina ni!

life is life.



Har fått i mig lite av någonting som börjar bli en favorit. Keldas tomatsoppa med bitar i och en bit bröd till det. Felix gulaschsoppa, släng dig i väggen. Lite fruktglass så är jag i fas för att göra en utomordentligt bra träning! Sprallig som bara den just nu och ska bli skönt att träffa tjejerna. Trivs som fisken i vattnet kan man säga!

Livet har sina svarta mörka hål och det handlar om att ta dem för vad dem är. Inse att man bara är människa och jobba sig bort ifrån dem. Jag har världens finaste mamma. Hon är bra hon.

Lalala...

Måndag

Då var det måndag i vanlig ordning. Helgen är återigen över och det är dags att ta tag i livet. Som så många gånger förr är det en såndär måndag då jag börjar mitt nya liv... Eller gör jag verkligen det? Som sagt. Ny vecka och nya möjligheter. Idag är en trött måndag men det är en bra måndag. Jag kan tillochmed känna att det är skönt att det är måndag.


Dagens outfit.




Inspiration.




Tungt.



Vissa dagar är inte muntra. Och man måste få ha sådana dagar. Det vet jag. Men jag är inte van vid det längre. Mitt liv flyter på. Jag tränar, jag jobbar och jag tränar. Sedan tar jag hand om mitt hem och försöker hinna med dem jag älskar. Det är svårt att ta på vad som faktiskt är fel. Men jag känner mig ganska ensam. Kanske är det för att det börjar bli mörkt, det är höst och jag har ingen gå till. Att flytta hemifrån har varit en dans på rosor och det har varit mycket positiva känslor. Men jag saknar min familj, ibland mer än vad jag tror och jag saknar mina vänner, som inte längre är så nära som dem varit. Dessutom är det mycket som tar tid, vilket innebär mindre tid med dem jag faktiskt älskar och det är tungt för mig. Men det är bara spekulationer på orsaker. Jag får känna på det, eller inte.

Jag njuter av livet, men jag är bara människa.

Yesterdays



Pippiskor, Tajts med skinndetaljer, Blommig klänning, Stickad väst.


Suck.

Vi fick med oss två pinnar från matchen igår. Det visar att vi är ett starkt lag och ett lag att räkna med i år. Min egen insatts var under all kritik. Men gör om, gör rätt heter det. På lördag blir det jag och bänken. Bänken brukar komma ganska bra överrens med mig men jag brukar inte komma lika bra överrens med den. Så det blir förhoppningsvis ingen långvarig relation. En liten tankeställare är bra. Fokus. Imorgon är ny match. Bryt ihop och kom igen.... och så vidare...!

Vi tappade 3-0 i sista och slutreslutatet skrevs till 5-4.