Myskväll.

Jag tackar vänner och syster av finaste slag för en fantastiskt mysig kväll.
Bingolotto, mat, vin och skitsnack i mängder.
Precis vad jag behövde!
Med er kan jag vara precis där jag är just för stunden och njuta av att vara där.
Ni får mig att skratta, känna lycka och må bra.

Tack fina ni!


30 december.

Året börjar att gå emot sitt slut. Jag vet inte vad jag känner för det riktigt än. Jag har tagit många stora steg detta året, jag har gjort många stora val som påverkat hur min framtid kommer att se ut och jag har utvecklats otroligt mycket som person. Det har i stora drag varit ett alldeles fantastiskt år, om man bortser från den svacka jag hade nu under hösten. Men det är också någonting som jag lärt mig mycket utav. Livet är inte en dans på rosor, men det blir vad man gör det till. Man kan bli påverkad av många, men det är jag som väljer om jag låter mig påverkas av andra. Man gör val i livet, det gäller att tro på dem. Det är lite av allt jag lärt mig detta året. Förutom det finns det tre stora händelser som gör att jag kommer minnas 2010 med värme i hjärtat.

1. Nytt jobb på Telia som gått strålande och där jag verkligen trivs.
2. Ny innebandyförening som har givit mig mycket av min förlorade inspiration tillbaka. Den har även fört mig
samman med massor utav underbara tjejer och fina vänner.
3. Jag flyttade hemifrån. Ett val som inte kunnat komma mer lägligt än vad det gjorde. Jag tog klivet in i vuxenvärlden. Att bevisa för sig själv och andra att man kan stå på egna ben.

Sedan har jag rest massor, besökt massa platser, njutit av livet och lärt mig att spendera min tid på dem som är värda den. Tack till alla er som förgyllt detta året och stöttat mig i dem val jag gjort i mitt liv 2010.


Min kropp gör ont.



Det som min kropp i skrivande stund utsätter mig för är min deffinition på människoplågeri. Jag kan inte gå, jag kan inte sitta och jag kan inte gå på toa. Jag har inte kunnat sova inatt heller. För så fort jag rör mig gör min kropp narr av mig genom att visa på att jag borde tränat vissa av mina muskler på ett annat sätt än vad jag har gjort det senaste halvåret. Kontinuerlig träning av liknande slag så kanske det inte gör så rackarns ont nästa gång. Förhoppningsvis kan det ge resultat någon gång. Just nu är jag mest bitter för att måndagens träning har förstört hela veckans träning eftersom att gå till gymmet inte ens är ett alternativ när benen känns så här. Och jag är ingen bra tjej när jag inte kan träna. Typiskt. Har knaprat alvedon och försökt övertala mig själv om att det hjälper hela dagen. Snart har jag tagit mig igenom denna arbetsdagen, får se hur det går imorgon.

Jag ska till Hanna och mysa med henne, Amine och lill-katten ikväll. Om jag klarar av att ta mig dit det vill säga. Ska hem och dra på mig mjukisarna, göra en kraftansträngning och försöka ta mig dit. I värsta fall blir det en minitaxi. Man får göra så ibland! 

Gårdagens Outfit...


Min stickade väst med päls på har blivit en stor favorit i gaderoben. Den funkar till nästan allt!


Träningsvärk.



Dags att försöka träna. Träningsvärken som befinner sig i mina ben idag är inte att leka med. Så kan det gå när man får köra ben, hopp och spänst - pass på dryga 40 min. Mina ben är inte det dem brukar vara. Mera sånt här så ska alla våra ben säkerligen bli vältränade. Suck! Kom igen nu betongklumparna!

Handlat.


På rean hittade jag en av de tre stickade saker med päls på som jag fallit för under hösten. De andra två är inhandlade sedan tidigare. Denna godbit, som ni ser överdelen av på bilderna, skrek på mig när jag tog steget innanför svängdörrarna på Zara. Den är varm, mörkblå, har päls, är tillräkligt lång för att bara kunna ha tajts under. Med andra ord en helt perfekt tröja när termometern står på minus 20 grader. Vilket kap.

Strålande söndag!

Man kan somna klockan halvåtta på juldagen, det är okej när man har jobbat mycket. Eller är det verkligen det? Jag mådde inte så bra, kurade ihop mig som ett spädbarn och somnade som en sten. Vaknade igår morse pigg som en lärka. Oj, vad det var skönt. Kilade till gymmet, ner på stan för att brottas på mellandagsrean och sedan vidare till Surte för att traditionsenligt äta annandagsmiddag med släkten hos mormor. Sedan kröp jag och sara ihop på Biopalatset framför filmen "Hämnden" med en stor bunke popcorn. Åt popcorn tills det sprutade ur öronen (typ), fnissade och grinade, precis så som det ska vá. Den tjejen gillar jag tokigt mycket!

Tack till alla er som gjorde min söndag fantastiskt bra!


Juldagen.



Man skulle kunna tro att jag förbereder mig för en kväll i festens tecken. Det är den stora festdagen på året och fallet hade kunnat vara så. Men jag sitter på jobbet fram tills kvart över sex. Sedan är tanken att ta sig upp några gator för att fira BabyMalin som fyller 20 år om ett par dagar. Om jag orkar det vill säga. Just nu sitter jag och funderar på vad min kropp klarar av och inte. Jag vet med mig att det varit mycket det senaste, min kropp orkar inte med allt och det hade varit skönt att vara en piggochglad tjej imorgon. Så jag kanske går hem och drar täcket över huvudet för att orka allt vad morgondagen innebär och nästa veckas fyra arbetsdagar. Partykänslan kan jag spara tills nästa helg då det är dags att fira in det nya året.

Igår var det julafton. Som ni vet, tillbringade jag större delen av dagen på jobbet. Sedan åkte jag hem till bohus, åt två skinkmackor, öppnade finfina julklappar och kramades med mina nära. Efter det åkte vi hem till surte. Jag virade in mig i mammas "björnefilt" och somnade likt ett spädbarn på mammas säng. Vaknade imorse och åt en mysig frukost med min älskade mor innan det var dags att gå på jobbet igen. Snart har jag gjort mitt.

Får se vart kvällen bär mig.

God Jul!




God Jul är orden på mångas läppar idag. Jag spenderar större delen av min tid på jobbet och säger troligtvis god jul till fler människor än vad den riktiga tomten gör idag. Jul är en sån tidpunkt då jag önskar att jag hade kunnat splittra mig. Som det skillsmässobarn jag är har jag bara fått acceptera att det är omöjligt att vara hos både mamma och pappa samtidigt när dem bor 6timmar med bil ifrån varandra. Älskar er båda tusen varv runt jorden! Även om jag inte kan vara med alla samtidigt som jag hade önskat har jag fördelen att ha massa underbara småsyskon och en stor familj. Även om vi är på samma ställe allt för sällan så finns ni, varenda en, runt omkring mig och i mina tankar väldigt ofta

Egentligen är jag en sån som tycker att man kan vara snäll och ge paket vilken dag som helst på året. Men jag vill ge alla som jag tycker om extra mycket Kärlek idag. Så mina vänner och ni andra som jag tycker om ta åt er utav detta!

Ha en alldeles fantastisk jul med allt vad julen hör till!!

Julkramar från en hårt arbetande Linda

1 dag kvar.



Jag är helt slut. Imorgon är det julafton, en för mig lite annorlunda julafton. Jag kommer att befinna mig på jobbet större delen av dagen. Efter jobb blir det ilfart hem till min familj. Intar Surte för julmys redan ikväll och bosätter mig där över helgen. Ska känna på pendlandet mellan stan och jobb igen. Man ska veta att man lever har jag hört, även under julen. Ska bli kanonskönt att ha nära och kära tätt inpå för några dagar.

Igår var det glöggkväll hos Eva och Peter. Jättemysig tillställning med ett trevligt gäng, go glögg och massa skratt. I bra sällskap med fantastiska människor trivs jag som bäst.

2 dagar kvar



Fullt ös medvetslös. Julafton om två dagar, ikväll står det glöggkväll på schemat och imorgon åker jag hem till min fina familj. Innan kvällens glöggkväll ska dem sista julklapparna inhandlas. Hoppas att jag får tag i det jag tänkt utan att bli ovänn med någon som också är ute i sista sekund.

Ordet ovänn är någonting som tar mig tillbaka till grådagens drabbning i Vänersborg. Finns det något tråkigare lag att möta? Jag tror att dem har lagt upp en kontakt-annons i den lokala tidningen där de välkommnar hålans alla puckon till klubben. Det tråkigaste av allt är att domarn tillåter den otroligt låga nivån och i stort sett förstör matchen. Vi fick med oss en pinne efter många om och men...

Julvecka.

Då var det måndag igen. Fyra dagar kvar till julafton och 11 dagar kvar till vi firar in det nya året. Nyårsplanerna är fortfarande väldigt lösa men iår får vår spontanitet styra vart vi hamnar, med bra sällskap spelar det ingen roll vart jag befinner mig. Tror att det kommer bli super.

I helgen har jag jobbat, jobbat, spelat innebandy, kollat innebandy och myst. Istället för att inta klubbens julfest under lördagskvällen bestämde jag mig för att gå ut och äta med Eva och Peter. Massa mat och två glas vin senare sov jag i fosterställning som ett litet barn. Vilken perfekt lördag det blev. Vaknade i strålande form på söndag morgon, gjorde mina timmar på jobbet och åkte sedan till Ale gymnasium. Det var första gången jag var där sedan vi avslutade säsongen med Surte. Lite speciell känsla. Men någonstans känns det som historia och fantastiska minnen. Det blev ett avstamp till ett nytt liv på något sätt. Och jag har det så bra nu! Ale och vårt div2lag stod för underhållningen. Måste säga att jag var imponerad av Ale och våra gamla talanger. Riktigt duktiga tjejer!

Ikväll är det innebandyträning och imorgon är jag ledig från jobbet. Årets sista match går emot Vänersborg på bortaplan, om vi nu tar oss dit i snöovädret.


Julklapp



Tack tomten. Man får köpa julklappar till sig själv. Det är nog egentligen det jag är bäst på. Dessa strumpor från Odd Molly har jag länge suktat efter. I veckan blev dem mina. Mycket pengar för ett par knästrumpor kan tyckas. Men jag ser det såhär... Hellre ett par dyra strumpor som jag verkligen vill ha än åtta par som jag vill ha i stundens hetta. Dem är vad jag kallar perfektion.

Fantastiskt med jobb.



Bläää på att jobba när alla andra är lediga. Det var motigt att kliva upp ur sängen imorse och jag hade ingen lust alls. Men jag pallrade mig upp och satte mig i soffan för en brakfrukost. Sedan var jag en pigg och glad tjej. Jobbet rullar på och jag njuter mest av att sitta på insidan och se all snö som faller över Göteborg. Det ger mig julkänsla.

Det känns i kroppen att det var derby igår. Inga större skavanker men en allmänt trött kropp. Fast det gillar jag mer än vad jag ogillar det. Den gamla kroppen behöver veta att den lever ibland. Och träning, innebandy och svett är ingenting som jag får nog av i första taget. Grym laginsats igår! Ingenting kan ersätta känslan av att vara med laget när det går bra. Man trivs, man älskar att vara där man är och man bara gör det, alla tillsammans. Har man inte spelat lagsport så tror jag inte att man kan förstå. Har man inte spelat lagsport så har man gått miste om någonting alldeles fantastiskt. Men vem vet... Jag kanske går miste om någonting annat som är alldeles fantastiskt. Men det offrar jag för innebandyn. Det är mitt val....


BLA BLA BLA. Kan fortsätta ett tag till. Men nu ska jag jobba.

Vilken kanondag!



Vaknade av ett sms från Hanna-panna. Med ett leende på läpparna tog jag mig upp ur sängen. En promenad och massa frisk luft till gymmet senare var kroppen i liv. Ett lätt pass på 40 min och sedan hem för en brakfrukost. Jag säger det igen, jag älskar lediga dagar när jag känner att jag inte MÅSTE göra någonting. Min kropp bara skriker energi, det gillar jag. Jag har hittat någon form av välbefinnande det senaste. Mera sånt. Piffade till mig lite och mötte upp en saknad kille, "Robin Råbin Löfström", en fika på två timmar senare och mitt leende är ännu bredare. Vissa människor behöver man bara se och ha runt omkring sig för att må bra. Nu kommer snart Jonna och Eva på lite mat innan det vankas Derby i Torpa.

Den som fått ut mest av livet är inte den som levt längst, utan den som levt var minut.

Godmorgon!



Jag har äran att vara ledig idag. Har precis ätit frukost och druckit kaffe. Nu sitter jag och blickar ut över kobbarnas väg och funderar på om det är något alternativ att försöka ta sig till gymmet i detta vädret. Samtidigt som jag funderar över det inser jag att jag aldrig kommer att klara av en hel dag innanför trappuppgångens dörrar. Vilket betyder att jag måste ta mig ut. På med mössa, gummistövlar och träningskläder, tungan rätt i munnen och koncentration på rätt grej så ska jag nog se till att hålla mig på benen.

Okej eller?

Man får äta skumtomtar, pepparkakor, choklad och läsa Maria Montazamis blogg på jobbet. Eller? Jag dricker lite kaffe också. Då är det okej. Hua, blir många minuter på löpbandet idag. Men det är det värt! Skumtomtar kan vara något av det bästa som finns.

Toppen.

Hoppsan vilken superdag jag har idag. Det var inte vad jag trodde om dagen när jag vaknde. Jag kände mig mer eller mindre som ett litet monster och var ganska glad över att vakna ensam. (nu lät det som om att jag inte brukar göra det, men sanningen är att det gör jag, skillnaden var att jag idag var extra glad över att jag faktiskt gjorde det). Nu är motivationen på topp både vad det gäller jobb och träning. Fantastisk känsla!!


Pluggis.

Det verkar som om att någonting nytt är pågång till våren. Lite studier vid sidan av arbete och innebandy. Mest för skojs skull men såklart finns det en tanke bakom det. Ska bli jättekul! Det gav mig lite inspiration denna tisdag!

Redan tisdag



Då var vi inne på dag två denna veckan. Tio dagar kvar till julafton, ganska sjukt. Tiden rullar på och allt annat också. Gårdagens insats på träningen går inte till historien som mitt livs bästa. Bara att bita ihop, göra om och göra rätt på dagens träning. En sådan skitträning som gårdagens får mig att bli otroligt sugen och laddad. Tur att det står innebandy på schemat redan ikväll. Fram tills dess ska det jobbas så att skjortan står rätt ut och sedan en sväng till gymmet! Fart och fläkt får dagarna att rusa fram. Nu kör jag!

Lucia




Sankta Lucia,
Ge mig en tia...

Kanske skulle behövas efter min weekend i Köpenhamn. Trots detta är jag fast besluten om att jag idag eller imorgon ska kila och köpa en liten julklapp i förskott till mig själv. Bara för att jag är värd det. Typ.

Hursomhaver. Livet är fantastiskt spännande och jag lever varje dag för vad den är just nu. Nått annat orkar jag inte. Det känns lite som hela havet stormar. Man hoppar från hinder till hinder och försöker undvika att inte halka dit. Ibland kommer det ett moln och man är uppe och svävar för att i nästan minut balansera på kanten och vara nära att halka.

Det är Lucia, jag äter godis, lussebullar och dricker kaffe. Jobbar lite emellan varven också. Efter jobbet blir det en sväng till Eva innan kvällens innebandyträning. Fint!


Bildregn.







Underbart sällskap, god mat, shopping i mängder, massa mys, sömn, vin, skratt, affärer, roliga människor, nya erfarenheter, ny inspiration, kärlek och återigen kärlek. Because you are amazing just the way you are. Tack finastefinaste mamma för en alldeles fantastisk helg.

Sanningens ord.


Man är borta en helg, har det alldeles fantastiskt och sedan väcks man igen så fort man är på svensk mark. Back to reality som man brukar säga. Jag drar till gymmet och gör av med lite av diverse som jag fått i mig under dagen som gått. Ska bli skönt att få svettas. Mer om helgen senare.

Ibland gör sanningen ont. Men den är bra på något sätt.


Kvällen.


Vart jag än i världen vänder så vet jag vart du finns!

Malin fick äran att provsmaka lussebullarna och det kändes som om att dem var godkända. Fick även ätit lite pasta carbonara som smakade alldeles ljuvligt, enligt mig. Nu gick hon för en liten stund sedan och eftersom att jag drack en kopp kaffe för lite drygt en timme sedan så lär jag ha en lång natt framför mig. Eller så somnar jag inom tio. Det är det bara jag som vet. Det är mycket som snurrar där uppe, i den lilla hjärnan.



Semesterdag nummer två.



Startade på bästa sätt. Med fina Hanna på ett mysigt café med en kaffe i handen. Vinkade av Hanna när hon skulle till jobbet och satte av emot gymmet. Två timmar senare kändes det som om att jag hade runnit bort. Eller som om att niagarafallen satt igång precis över huvudet på mig. Förmodligen så sprang jag bara onödigt många minuter på löpbandet.

Eftersom att kvällens aktiviteter börjar med lussebak så har jag vart en sväng på ICA för att inhandla diverse ingredienser som lär behövas. Lite tomatsoppa i magen, julmusik i högtalarna och jag är laddad för en mysig kväll.  

Semesterdag nummer ett!



Semesterdag nummer ett har jag ägnat åt att ta igen lite sömn. Sedan kröp jag upp i soffan med frukost och kaffe. Eter det har jag spenderat två timmar på gymmet. Behöver jag säga hur mycket jag uppskattar dessa semesterdagar på hemmaplan? Fram tills imorgon då jag kommer att klättra på väggarna. Men jag ska nog få tiden att gå. Har varit på ICA en sväng och inhandlat vad som behövs till hemma-gjorda hamburgare. Jag ska bjuda fina vänner och älskade syster på detta innan IB-träningen ikväll. Ni är precis vad jag behöver när jag behöver det som mest!

Tankar...

Never take a person for granted,
hold every person close to your heart,
cause you might wake up one day & realise
that you've lost a diamond while you were
to busy collecting stones.


Måndag.



Min lägenhet är i ett skick som jag måste reda ut. Efter helgens bravader är den allt annat än ren. Skulle väl vara den fläcken som Amine tog samtidigt som hon stod och gormade till Spice Girls med golvmoppen som mikrofon. Fantastiskt hur en låt kan få så många tjejer att gå lös fullständigt. Tror att det blir Spice Girls på högsta volym och storstädning i kväll efter träningen. Då kan jag vakna upp imorgon och känna att jag bara kan vara ledig. Det är en härlig känsla det. Appropå volym, grannarna tyckte nog att volymen var lite för hög i helgen. Typiskt.

Snart dags att göra semester. Det firas med ett besök på gymmet med Eva sedan blir det innebandy med bästa tjejerna. Lalala.

Helgen som gick.

Helgen som gått har varit lärorik på många sätt. Men den har även varit fantastiskt mysig och rolig. Har haft mys med finaste systern, spelat innebandy, haft galej med fina vänner, ätit brunch med fantastiska tjejer och myst på Liseberg med finaste familjen. Innehållsrik helg och jag känner mig fortfarande utmattad. Sömn har varit helgens bristvara, men dem timmarna sover jag igen i veckan när jag har semester.

Min dag.



Efter jobb bar det av till gymmet, direkt från gymmet till ICA, in i duschen, lite mat och massa bak. Det ser gott ut men, tro det eller ej, jag har inte provsmakat. Varenda en ska sparas tills på lördag. Överväger att sätta hänglås på frysen...

Efter att jag stått i köket en timme eller två gjorde jag en kopp te och kröp upp i soffan för lite decembermys. Än har jag inte tagit mig därifrån. Men snart är det dags att ta ett par steg och bädda ner sig i sängen istället. Två dagar kvar av veckan, två tidiga morgonar, två fantastiska (?) arbetsdagar. Sedan kommer helgen. Det kommer att bli en bra helg. Jag längtar en smula. 




Vintern är fin.

1 December.

Det är 1 december. Jag är en av dem som lite tröttsamt tänkt, hur orkar ni redan köpa julklappar när folk i min närhet stolt berättat om sina julklappsköp. Idag börjar jag istället känna panik. Det är 3 och en halv vecka kvar till denna tokigt mysiga högtid. Jag ska förövrigt jobba just på julafton 9.45-18.15. Detta i hopp om att komma iväg på en långsemester till våren. Men oavsett vad så får min julklappspanik mig att känna mig otroligt nöjd över att jag sparat fyra semesterdagar. Dem kommer jag att unyttja nästa vecka. Tis-Tor ska jag ha mysiga dagar på hemmaplan. Fre-Sön åker jag och min älskade mamma till Köpenhamn. Jag hinner handla mina julklappar. Det är jag övertygad om. 

Nu har jag tryckt i mig ett Singoallapaket. Klapp på axeln! Det blir till att göra en timme på löpbandet efter jobbet. Sedan ska det bakas inför lördagens kalajs!