Gilla läget?

Mycket tankar, liten hjärna. Får se vart detta slutar. Det som jag var rädd skulle hända händer. Fuck. Men det löser sig som allt annat här i världen. Problem eller möjlighet? Gillar inte läget.

Det är tisdag, i min allmenacka står det fredag. Då gillar jag läget, packar ihop på kontoret och åker hem och blir ett med soffan eller syrran? Har saknat henne lite idag. Kvalitetstid ikväll och sovmorgon imorgon. Tackar för det. Väskan är inhandlad för nyår och nu kan jag bara slappna av hela dagen imorgon. Träffa mina Bollnässyskon och lugnt och fridfullt stiga på tåget mot mit kära Göteborg. Anländer till Göteborg 23.30 imorgon. Sugen på att hämta, någon? Det välkomnar vi!

Malin EriKsson fyller år idag. I vanlig ordning är systrarna K inte hemma. För dåligt. Men vi grattar henne på distans och kör så det ryker på nyår!


En dag i Stockholm

BAM och så var verkligheten ikapp. En dag med jobb avslutades med ett par timmar bland stressade stockholmare i diverse butiker. Fick inhandlat ett par skyhöga klackar till våran kommande högtid. Får väl se hur många danssteg jag tar på nyår. Någon kanske får bära mig. Dagens I-Landsproblem. Det löser sig som allt annat i min lilla värld. Tänkte göra natt inom en snar framtid. Sitter i soffan, kollar på hockeyn med ett öga, bloggar och smsar. Är man tjej så kan man. En ny arbetsdag att ta sig ann imorgon... Natti!


Godnatt...



Jag har krypit ner under täcket för att sno lite sömn. Jag känner mig lite vilsen i stora vida världen just nu känner jag. Får hoppas att jag hittar rätt efter en natts sömn. I övrigt så har jag haft fantastiska dagar med fantastiska människor. En kanonjul helt enkelt. Lovelovelove!

Tågresa...



Hur mysigt är det inte att åka tåg? När man tittar ut ser man ett svenskt, vitt, snötäckt vinterlandskap. I sällskap med mina fina lillasyster klagar jag inte. När man dessutom är påväg och somna och något lurvigt slickar en på handen, då kan man bara älska livet eller? Där satt vi, jag och sofie i djurvagnen. Passande va? Grrrrr..... 

Annandagen. Eller en annan dag?


Kusinflickorna på julafton


Inga pigga flickor idag. Men det var det värt.
En grym förfest med gryma flickor.
Vidare mot stan där ett och annat hände.
Jag var på hemmaplan vid tre, helt utpumpad.
Jag börjar bli gammal. 
En hel del snö och en hel del halka påvägen hem,
men det var bara spännande.
Sedan att jag påvägen till centralen räddade en
 tjej från att bli våldtagen är skrämmande.
Jag gjorde en hjälteinsatts som faktiskt har fått mig att må lite bättre idag.
 Ibland handlar det bara om att vara på fel ställe vid fel tidpunkt.
Så jävla lätt hänt.


GOD JUL

God Jul alla Mina Fina. Nu går Julaftons morgon snart över i Julaftons eftermiddag. Hoppas att alla får en tokigt mysig dag med mycket kärlek och värme. Vi hörs när jag har mer tid!


Liseberg!



Gårdagens plan var Liseberg. All snö ingick inte i min plan.
Men det blev förbannat mysigt med all snö. Det var värt att bli blöt och frysa lite.
Trevliga tjejer (och killar).
Vi avslutade på ett café inne på Liseberg med en kaffe och ett glas vin.

Vad mer kan man begära?
 Ibland handlar det bara om att älska sitt liv.
Och att njuta av varenda sekund.
LOVE


Dagen före dagen före dopparedagen!

Ännu en hektisk dag knackar på mitt fönster. Jag öppnar och välkommnar den med värme. Dagen före dagen före dopparedagen. Kan inte bli annat än bra! Ska strax kliva ut i en iskall bil som ska ta mig till jobbet. Fick rycka in på Dios igår och idag. Lite extra pengar i Januari efter mellandagsshopping och annat är jag ju inte den som tackar nej till. Efter jobbet idag ska jag, Jenny och Sara ta oss in till staden och Liseberg. Kan bli ungefär hur mysigt som helst!


Effektivitet



Jobb, lunch med finaste finaste Amelie, julklappsshopping, utelåst, gymmet... Effektiv ska man va!

Precis hemkommen från en sväng i solariet och träning på det är dusch det nästa som står på tur. Sedan tänkte jag koka ihop lite föda för att senare krypa ner under täcket och vila ögonen. Hujeda mig vad det går. Och halt är det på vägarna också säger Elizabeth! Dessutom har det snöat massor. Det gillar vi. Går vi mot en vit jul? Vad tror ni?

Pepparkakshus... Eller?




Vi har gjort pepparkakshus, julgodis och myst en hel del denna afton. Skrattat en hel del också. Fröken Eriksson, syster yster, Robin med å och Rydell satte färg på tillvaron och lyfte ett strå till stacken. Vissa gjorde mer än andra och det kanske vi ska vara glada över såhär i efterhand. Vi lyckades iaf bygga ihop två pepparkakshus tillslut. Och vad jag vet så står dem fortfarande upp...

4de Advent



Matchen igår var ingen som går till historien direkt. Två dåliga perioder och en bra. Det räcker inte helt enkelt. Vi gnäller på domare och motståndare. Små individuella misstag och vi är inte med i matchen. Fokuset ligger på fel grejer. Skönt med juluppehåll så att var och en kan rannsaka sig själv. Det blir en tuff vårsäsong. Men det är vi själva som satt oss i skiten.

Påvägen hem hade vi glädjande nog lite julklappsutdelning med en sjukt fin tomte. HA HA!

Oavsett vad som händer så måste jag säga. Love you girls!

Destination Karlstad



Ja, då var ett laddat gäng Surtisar påväg mot Karlstad. Eftersom att en snäll herre gav mig hans inlogg och lösenord till Spotify så kan jag numera njuta av bra spelningslistor och ladda på ett alldeles förträffligt sätt hela bussresan också. Man tackar, bugar och bockar! Laddningen fortsätter...  

Dö bara....

Lite bloggtorka idag. Men jag har haft en del att stå i.

Jobbar en hel dag. Tar farväl av far. Lite tugnt såhär när julen börjar närma sig och man bara vill vara tillsammans. Kommer till centralen och inser att det är sjukt mycket folk. Varför? För att ALLA tåg är försenade. Hoppet om att kanske få se lite innebandy idag går ur mig. Hoppet om att komma hem tänds. Tåget är en timme försenat. Bara roligt.

MEN...

Jag hann med en tokmysig lunch med papps och sis. Jag hann med en fika med tokmysiga Mattson och jag mår tokmysigt bra trots att mycket har försökt förstöra min dag. Love it. Bara gör det.


Vinterland?



Några kommer hem från stranden. En annan kämpar för att överleva kylan. Kramis. Men jag tycker att snön är väldigt mysig. Om den bara får vara snö och inte slask. Och här i Stockholm, här är det snö. Det kan man ju konstatera. Det har toksnöat heeela dagen och det krävs en hel del för att man ska kunna ta sig fram nu. Det är bara att hålla tummarna för att vårt tåg går hem imorgon! Spänningen är olidlig....

Dagens...



Håliga byxor är en bra idé i Stockholms vinterparadis... Dumt att jag inte har några andra med mig!

One week to go...



En vecka kvar till Julafton. Dagen som alla småbarn längtar efter. Kalleankasjul på TV och tiden då det är dags att slita upp alla julklappar som föräldrar,släktingar och syskon inhandlat och slagit in med omsorg. Dagen hinner knappt komma innan den försvinner. Och sedan är det ett helt år kvar tills nästa gång det är dags för denna högtid. Jag tycket personligen att snön är jättemysig, julen är jättemysig och att träffa alla man tycker om är alldeles fantastiskt. Men jag kan känna att just dagen, Julafton, är väldigt överskattad och hysterisk. Kan vi inte pyssla om varandra och ge varandra små saker utan en dag då vi ska göra det? Måste vi ha en dag då vi SKA ge julklappar och umgås med släkt? Detta känns lite tragiskt. Men min släkt är som många andra familjer där ute. En dag som Julafton är vad som krävs för att vi ska stanna våran annars så viktiga vardag och umgås med varandra. Så jag är tacksam att julafton finns! 

04.00



Gör det bara. Det var ungefär vad jag kände när det kom till dagens konditionstest. Tro det eller ej, men vi överraskade våran fyscoach positivt. När hände det senast? Kramis till alla mina fina flickor. Vi är ganska bra ändå. Vi måste bara tro på det. Jag tror på det. Tre poäng på lördag, det enda som gäller. Hey Ho, lets go!

Nu ska jag stänga ner och nana kudden. Klockan är ställd på klockan fyra noll noll. Hua, hur ska detta gå? Förhoppningsvis sitter jag på tåget som lämnar Göteborgs central 06.00. Annars har jag ingen nöjd chef! 

Tandläkaren



Jag tog på mig alla mina varmaste kläder och trippade iväg mot Bohus. Insåg att gångbanan mellan Surte och Bohus var avstängd och fick ta världens brantaste omväg och sprang in på Bohus tandvård fyra minuter försent. Men tandläkarna var lika snälla som vanligt och släppte iväg mig med fina ord i vanlig ordning. Det firade jag med att sticka till Konsum och inhandla en påse godis. Innan det hann jag och sara upptäcka att Surtes Thairestaurang inte öppnar förrns imorgon. Därav blev det Kinamat istället. Och det var ju bara roligt att jag fick räkor istället för kyckling. Men som det fiskälskare jag är så gnällde jag inte ett dugg över detta. Åt upp Saras mat istället. Kom hem och gick och la mig med ulltröja och mjukisbyxor, sov i en timme. Vad som hände är lite oklart. Jag drömde att jag gjorde mannagrynsgröt med Oboy i. Okej att jag vart väldigt sugen på Oboy det senaste, men i gröten? Njae. Får nog skära ner på grötätandet, blir lite orolig när jag börjar drömma om gröt liksom. Det här har gått för långt!


Jag ser det snöar...



Det ser kallt ut utanför fönstret. Här sitter jag på insidan, levande ljus omkring mig och julmusik som strömmar ur högtalarna. Har precis gjort lite jobb och målat naglarna. Snart är det dags att dra på sig raggsockarna, tjockjackan och mössan och ge sig ut i snön. Tänkte faktiskt ta en promenad till tandläkaren i Bohus. Behöver ta igen lite tid med den friska luften utanför husets väggar. Sedan ska jag bege mig till min lilla sjukissara och pyssla om henne lite.


Godmorgon!



Sitter och mumsar mannagrynsgröt och tittar ut över ett vinterparadis. Känns som om att det är en vecka för tidigt typ. Hur hade det varit med en vit jul istället för en grå? Vem säger att snön inte ligger kvar? Hur stor är sannolikheten undrar jag? Jag brukar inte vara negativ, men jag är realistisk.

Tandläkaren...

Jag har spenderat lite tid på gymmet. Jag och min ipod. Sedan tog jag igen lite tid med varmvattnet i duschen innan jag kröp ner under täcket och klickade igång några avsnitt av the hills. Men som den rastlösa själ jag är så funkar det inte att ligga still allt för länge. Därav sprang jag upp en trappa och hämtade en pepparkakskola som jag snabbt spottade ut när jag kom på att tandläkaren ska inspektera min annars så felfria mun. Hade det inte varit väldigt typiskt om jag helt plötsligt skulle ha ett håll i en tand nu? Då blir det till att langa fram cashen, för efter årskiftet är jag för gammal för att få fri tandvård. Bara roligt. Men eftersom att jag aldrig har haft ett hål så kan vi ju hålla tummarna för att den trenden håller i sig. Kommer drömma mardrömmar, vakna dränkt i svett och vara panikslagen hela natten. Nej, jag gillar inte tandläkaren. Men jag ska övervinna min rädsla och ta mig dit.

Husmor Linda!



Jag har blivit husmor på Herrgårdsvägen.
Har lagat middag till familjen två dagar i rad.
Idag gjorde jag tillochmed en egen, påhittad rätt.
Jag imponerar på mig själv, typ.
Sedan bakade jag en mjuk pepparkaka som blev förvånansvärt god.
Allt detta samtidigt som jag jobbade.
Det är det som kallas att vara kvinna. Eller?

Sedan tog jag en bit pepparkaka och traskade ner till min mormor.
Som tydligen inte var hemma. Är det inte typiskt?
När jag väl tar mig i kragen och går ner till min kära mormor.
Då är hon inte hemma.
Osynkade kan man säga!


Meeee....



Nyarödahuntergummistövlarna från London åkte på. Det var ju blött!

Gröt!



Sitter här och mumsar mannagrynsgröt till frukost samtidigt som jag har dratt igång med en del jobb. Verkar som om att det blir heldag med jobb idag med. Bara roligt! Ett avbrott för lunch med pärlan nere på Göteborgsvägen ska hinnas med! Back to hard work.

Sweet dreams....

Jag fryser, Jag har ont, Jag fick duscha i kallvatten,
Jag är trött, Jag saknar och Jag är ensam...
De e synd om mig.

Gonatt!


Träningstime



200 ordar - DONE! Som jag har jobbat.

Nu åker jag och springer av mig en del energi.
Med boll och klubba ska det inte bli några problem.
Tjooo!


14 dec...



10 dagar kvar till Julafton.
Än är det mycket som ska hinnas med innan dess.
Massa jobb, innebandy och julklappsinköp.


Snööö!







Tänka sig hur glad man kan bli för lite snö.
Jag vaknade, kikade ut och såg ett vitt täcke över mitt Surte.
Wihooo!


Söndagsångest



Söndagsångest? Nä, sånt håller vi inte på med på Herrgårdsvägen 5, första rummet till vänster. Gårdagen blev en trevlig historia. För trevlig för sånna som Elizabeth som alltid ska ta Sofie på hennes ord. Man kan säga att hon låg i baksätet påvägen hem. As always med den damen. Den där Elizabeth alltså. Jag börjar bli lite trött på henne, men det går över. Alla ni andra fina flicks, tack för en bra kväll!

Dagen har jag spenderat här hemma. Mumsat knäck, druckit kaffe och ätit mat. Okej, jag gillar att äta! Om ett par timmar ska jag bege mig iväg för en sen b-lagsmatch i Aleg. Vad går uppemot det egentligen? Ingenting. Ska bli tokmysigt.

Godmorgon (?)



Härligt att äntligen få unna sig en sovmorgon. Och ännu mer härligt att ha en dag framför sig där man inte har några måsten. Känns förbannat skönt. Tänkte ta tag i mig själv och pallra mig bort till gymmet inom en snar framtid. Sedan tänkte jag eventuellt bege mig upp till Gymnasiet för att heja fram våra div2damer. I sällskap med fina töser kan denna dagen bli hur bra som helst. Jag har hört att Elizabeth var lite sugen på vin framemot kvällskvisten med, och det hade ju inte vart dumt.

The Hills



Eftersom att tågresorna är så fantastiskt underhållande passar jag på att göra dem ännumer underhållande och sätter på lite gamla the hills avsnitt!


Snart helg...



Det är fredag och det är idolfinal.
Men det är ett par timmar kvar tills det är helg.
Jag dricker kaffe och äter pepparkakor.
Somnar över allt jobb snart.
Inte okej!


Det går.



Toktrött och mycket att göra är två saker som inte går hand i hand. Men jag sliter på. Beställer grejer mailar och julfixar. Måste erkänna att det känns fantastiskt bra. Vad känns bra undrar ni? Allt känns bra svarar jag. I eftermiddag går tåget hem till Göteborg igen. Innan dess tänkte jag hinna jobba en hel del och fika lite med min farmor som snart sitter på tåget till Stockholm. Det går undan.

Smågodis


Härligt när man hittar lite smågodis från en match som vi faktiskt hämtade tre poäng i. Och ibland kan man ju inte låta bli att undera om det finns nått snyggare lag än Surte IS. Denna match var vi tydligen både bäst och snyggast på plan. HAHA. Bara roligt att man alltid blir så läcker på bild i action. Jag bjuder på den. 

http://erixen.se/blog/?p=584


Kaffe



Kaffe är min drog i dessa mörka vintertider. Vill knappt ägna en tanke åt att fundera på hur många koppar jag dricker om dagen när jag befinner mig på kontoret. Det lilla ljus jag hade åkte ifrån mig i dagarna. Det som är utom räckhåll, det vill jag ha. Snart är det jul, då tänds alla ljus. 

Nu sitter jag och smuttar lite te och mumsar lussekatt, i bakgrunden spelas nobelfestenpå tv. Det kallar jag kvalitetstid. Vad är väl nobelfestsen mot soffan, te och lussebulle? Tokigt nöjd med att slippa sitta på den där middagen och behöva uppföra sig.

Nä, nu ska jag fläka ut mig i soffan och bara vara. 

Ett avbrott

Då är jag själv på kotoret i Stockholm. Känns väldigt bra faktiskt. Ligger en hel del på mina axlar nu kan man säga. Skönt att få ansvar och förtroende. Så hur har jag tid att skriva här? En liten liten rast får man ta. Sparar min lunch tills Fröken Mattiasson Nilsson är på kontoret. Dags att boka biljetter till sm-finalerna i innebandy idag. Tiden springer iväg. Tänka sig att det är julafton om två veckor. Skönt att vi avverkade en del av julklappsinköpen i London. Men än finns saker kvar som måste komma på sin plats under granen fram tills den 24de. Stress in i det sista. Som alltid. Jag älskar att ge bort julklappar. Men när jag känner att jag inte hittar rätt sak till rätt person, då är det bara jobbigt. Det måste ju klicka, lite som med kärleken, fast ändå inte...  

Nu ska jag fortsätta föra leverantörsstatistik, lyssna på lugna favoriter och knapra klubbor.

Sova.



Ätit, duschat och borstat tänderna.
Godnatt.


Tröttis.



Uppstigning 04.00 resulterar i en trött tös såhär framåt åttasnåret. Att det dessutom gått i 120 hela dagen idag förstår jag knappt själv. Helt enkelt en hel del att göra i storstaden. Bara härligt. Nu har jag landat i soffan i Huddinge och myst in mig i en filt med datorn i knät. Funderar på att mysa mig upp för trappan och ner under täcket inom en snar framtid.

I min kropp cirklar svinbakterier och jag känner dem, tror ja. Eller så inbillar jag mig. Armen gör ont iallafall. Men inga värre symptom än feber än så länge. Jag förväntar mig att dem dyker upp snarast. Men jag håller en tumme för att dem håller sig borta från mig.

Natti.



Nu är det dags för lilla fröken fräken att sova.
Tåget tuffar från Götet 06.00 imorgon.
Hoppas att febern håller sig på avstånd inatt.

Någon är påväg till Thailand.
Jag är inte avundsjuk.


Fika, någon?



Ge mig nått att göra tack! En fika på Starbucks i London? Jag bangar inte. Lets go.

Svininfluensa

Den här jävla sprutan kan ju ta sig någonstans. Min arm värker och jag har sovit lite drygt fem timmar inatt. Bara roligt. Välkommen feber. Så nu ligger jag utslagen i soffan hemma och hoppas på att piggna till inom kort. Här kan jag ju inte spendera hela dagen. Nänä, har lite planer på att dra till gymmet eller ta en löprunda. Men får avvakta med dem planerna tills min kropp ger ett okej.

Jag har länge vägt fram och tillbaka angående Svininfluensavaccinet. Ta eller inte ta? Min syster tog det och blev jättesjuk. Det avskräckte mig något. Sedan har vaccinet vart slut i komunen en längre stund. Om man nu ändå ska bli sjuk, vad är det då för mening? Men så var det ju det här med att man kan smitta andra, som bokstavligtalat kan dö av sjukdomen. När Sara ringde och sa att hon skulle åka och ta sprutan tvekade jag inte en sekund. Vi bara gjorde det och fort gick det. Nu mår jag skit. Men det kanske det är värt.

Mys



Nu drar jag till Bohus med Sara. Eventuellt står influensasprutan på tur och sedan en fika med Saras mor. Myselimys.

Godmorgon Surte!



Har precis ätit lite yoghurt och flingor. Sitter nu med kaffekoppen i handen och njuter av härlig julmusik samtidigt som jag går igenom mina mail och jobbar lite. Just nu känner jag att mitt liv handlar om att njuta. Ta vara på varje sekund. Bara för att allt jag gör är på något sätt givande. Fast ibland kan jag känna att jag tar livet för mycket med en klackspark. Det gör mig lite orolig för jag undrar när denna vändningen kom. Fast det är egentligen ganska ovestentligt. Jag stormtrivs.

Kramis BäysLinda

Så mycket kärlek.



London var Grymt. Nu har jag landat i det verkliga livet igen. Jag klagar inte på det. Men London var lite extra. Mycket inspiration, onödigt(?) mycket spänning, mycket gäldje och mycket kärlek. Nu klarar jag den här vintern utan problem!

Gårdagen spenderade jag med ett glas vin i handen och i sällskap med många som jag tycker om på Vasastan. Jag tog mitt förnuft till fånga och avrundade i tid vilket bara kändes positivt imorse. Jag är nöjd! Så nu är jag utvilad och redo för nya äventyr. Imorgon är det måndag, vilket i vanlig ordning innebär ny vecka och nya möjligheter.

2-2 mot Sportlife är en liten detalj som jag kan reta mig på. Men inget att deppa för heller. Bryt ihop, Kom igen. 

Kramis BäysLinda (internt) 

London baby!



Snart drar jag och damerna till London.
Ska bli mycket mycket trevligt.
Som jag har längtat och sett fram emot detta.

Det står shopping i pannan på oss.
Men det lär blir lite annat också.
Nått ska vi ju se. Det hör till.
Det måste man säger mamma!

Hörs på lördag.
Hej!


Solen!



Jag ser soooooolen.
Det gör mig Lycklig.

Jag ska snöra på mig mina löparskor och bege mig ut på gatorna.
Sedan ska jag packa. För ikväll drar jag och fina flickor till London.


Höstsol!



Jag såg solen, Jag gick upp och Jag gick en lång promenad. Underbar start på dagen!