Julstjärnan.



Idag har varit en bra måndag. Min syster är bra skit. Vi tog en vända på stan efter jobb och skola. Lite bas-shopping, en inbokad klipptid och en fika blev summan av vår lilla runda. Efter det tog jag mig en sväng till gymmet. Stekte min kropp i solariet och försökte bygga på min muskelmassa... Vilken muskelmassa kan man undra? Men jag ska allt bevisa att den finns där.

Nu har jag bäddat ner mig med filtar i soffan. Julstjärnan lyser för mig och jag myser i massvis. Denna måndagen blev en bra måndag!

Saker som får mig att leva.



Forever and ever you stay in my heart.

Efter en helg som innehållit mycket familj och vänner känner jag att min kropp är fylld av ro. En bussresa till och från Kalmar för att få spela två byten av det som är någonting av det roligaste jag vet fick min söndag att gå. Lördagen spenderade jag med pappa, släkt och min fina syster.

Den tjejen, som jag kallar min syster, som jag levt med i snart 20 år kan vara det absolut bästa jag vet. Hon är ärlig, får mig att skratta, att gråta, hata och älska. Så mycket kärlek!

Kalas.



Min kära far är på ingång och igår har jag världens kanske mysigaste kväll med släkt och fina vänner. Tårta, kaffe, kärlek, mys och idol, precis lagom en fredagkväll efter en veckas jobb. Tack ni som gjorde min fredag.
Imorse ringde klockan tidigt, har man tvätt-tid så har man. Jag fick snällt kliva upp. När jag ändå var uppe kände jag att det var onödigt att göra om det jobbiga proceduren att ta sig upp ur sängen så istället knallade jag till gymmet. Efter det myste jag ner mig i soffan med frukost samtidigt som jag väntade på att tvätten skulle bli torr. Nu väntar jag den andra delen av släkten som kommer över på lite fika. Sedan blir det kalas på landet och efter det förhoppningsvis en mysig kväll med tjejerna.

22 år.



För ett år sedan var jag mitt uppe i ett hysteriskt hektiskt liv där jag jobbade som projektledarassistent åt min pappa. Jag pendlade mellan stockholm och göteborg två dagar i veckan för att samtidigt hinna med att spela innebandy med min moderförening Surte IS. Tanken var att i mars månad 2010 flytta fotfästet till huvudstaden och för att bosätta mig där. Jag hade en födelsedagsfest med nära och kära som blev väldigt lyckad. Vi avslutade kvällen som så många gånger förr på Parklane.

Tiden förändras och vi med den. Ett år senare sitter jag på Telia soneras kundtjänst, bor i min egen lägenhet i Göteborg och spelar innebandy i IBF göteborg. Tog ett beslut om att stanna kvar i Göteborg, vilket är ett beslut som jag aldrig kommer att ångra. Jag har haft ett helt fantastiskt år, fått lära känna underbara människor och njutit av varje sekund (mer eller mindre). Möjligheten till jobb i Stockholm har inte försvunnit och det är jag otroligt tacksam för. Jag lever och lär och just nu lever jag som bara den. 

Tack alla ni som förgylt ytterligare ett år av mitt liv. 


Segt.

Om jag ångrar att jag igår var duktig och la in övertid? Mja. Mitt huvud är inte med mig just nu. Helt slut i kropp och själ. Två timmar kvar innan det är dags att kila hem och röja iordning inför fredagens kalas. Sedan blir det en sväng till gymmet med Hanna. Antar att jag efter det kommer att somna som en klubbad säl. Lika bra. Dra ner persiennerna och bädda ner mig i sängen, kanske med en kopp av mitt goda champanjetee.

Jag kanske är dum. Men jag känner skuldkänslor. Det är inte värt det, jag vet, men jag känner som jag känner.


Tisdagsmys.

Igår var en superduperbramåndag. Tisdagen har inte gått i samma fart men ändå varit väldigt bra. Man väcks av en skrällande telefonsignal. Tittar ut genom fönstret och ser en snötäkt gata, genast faller man i något slags harmoniskt lugn. Pälsar på mig varmaste skorna, mössa och halsduk och ger mig ut i vintern. När man kommer till jobbet möts man av en chef som är utklädd till tomte, julkampanj och pepparkakor. Då är stämningen på topp. Snart är det dags att kila hem till Eva en sväng innan det blir innebandyträning. Ännu en bra dag!

Innebandymåndag.


Beautiful pics.

Vilken fart dagen har gått i... Det var längesen en dag susade förbi såhär fort på jobbet. Kanske har saknat det lite, väldigt lite, när jag haft utbildning och vart hemma och varit sjuk. Det sägs ju att tiden går fort när man har roligt. Hoppas att resten av veckan snurrar på i samma fart. Rutiner är bra för mig. Nu kör vi, om tre veckor sticker jag till Köpenhamn med mamma. Någonting att se fram emot. Och strax dags för mig och Eva att kila hem, Köttfärsåsochspaghetti står på menyn, TV-match till det och sedan tittar även Hanna förbi. Perfekt uppladdning för kvällens innebandyträning. Bra måndag trots allt.

Jag gräver min grav för dig.



Sluta tänk, bara gör, följ ditt hjärta, gå på känsla, bry dig inte så mycket. Alla åsikter kan dra någonstans. När jag börjar darra och nojar mig för nått som inte ens är värt det så blir jag rädd för mig själv. Att det inte är första gången är inte heller okej. Men jag kör på, mitt race och mitt liv. Ibland kanske lite för cool för mitt eget bästa. Men någonstans, någongång vet jag att allting löser sig.

Söndag!



Jag har inte rört mig många meter ifrån sängen idag. Dem små kraftansträngningar jag har gjort är att baka muffins och laga mat. Klapp på axeln. Nej, nu är jag redo att återgå till verklighet, rutiner och arbete. Ska bli skönt faktiskt. Det är inte varje söndag man känner så.

Ibland är det så skönt att bara vara. Speciellt när man fått bekräftelser på någonting man hade på känn och verkligen kan slappna av.

Härlig söndag.

Mitt underbara hem.












Min lägenhet blir bara mer och mer som jag. Trivs som fisken i vattnet!

Att orka, att leva.



Jag ska väl så småning om ta tag i mig själv. Men behöver jag verkligen det? Egentligen inte. Jag behöver bara vara ingenting och göra ingenting ibland. Jag har svårt för det. Därför ska jag snart plocka in kanelknäckebröden som blev över efter frukosten och diska ur min kaffemugg. Sedan ska jag hänga upp nya gardiner och pilla lite i lägenheten. Det tycker jag är kul när jag inte orkar göra så mycket annat. Ska visa bilder på mitt fina hem senare.

Hoppet lever.



Ja men ja, tisdag kan vara den mest tråkiga dagen på jobbet. Tur att man har så fina arbetskamrater som gör dagen allt annat än tråkig. Galet hur mycket jag uppskattar er! Efter jobbet blev det en sväng till gymmet med Eva. Oj, vad duktiga vi är. Jag känner nästan hur magrutorna växer när hon kör med mig. Inte riktigt så, men jag känner iaf att det finns nått där innanför allt det andra som finns utanpå efter hon har kört diverse magövningar med mig. Det är ju tur. Det finns hopp för mig också! Beach 2011, eller?

Nu är det dags att rulla till torpa på min kära vänn cykeln.

Fint.


Återigen måndag.

Så var det måndag igen. Tiden går fort när man har roligt. Lördagen gick alldeles för fort. Matchen gick bra, då är det roligt med innebandy, kvällen spenderades med vänner av bästa slag. En blandad kompott av gamla och nya vänner gjorde min kväll fantastiskt lyckad. Synd att tråkigheter uppstod och man får ännu en bekräftelse på att man aldrig går säker i denna stan.

Pigg är väl inte rätt ord att beskriva min gårdag med. Men jag var på kalas och kramades med mina fina och sedan städade jag i mängder. Det behövdes eftersom att det såg ut som om att det vart barnkalas i lägenheten i lördags. Min matta var full med krossade salta-pinnar efter Jonnas roliga lek, "dra längsta pinnen". Men att städa lägenheten var inget problem efter en sån lyckad kväll.

Klockan sju imorse stod det S-core på schemat och jag vet inte hur många gånger jag funderade på vad jag tänkt när jag bokade det passet tillsammans med Eva. Men jag drog mig upp och det är jag otroligt nöjd med. En fantastisk måndag. Nu är det snart dags att kila hem från jobbet och ladda för innebandyträning.


Lördag - Gameday.



Då var det dags igen. Ingelstad gästar Torpa. Och får jag inte spela så ska jag pusha, peppa och skrika fram mina tjejer till vinst. Jag vet att vi löser det idag! Så är det bara.

För övrigt så har det varit en händelserik och bra vecka. Jag känner mig samlad, laddad för vad livet har att ge och stundtals mår jag riktigt bra. Människor i min omgivning får mig att stråla. Att ta varje dag som den kommer, att gå upp på morgonen och vara redo för en ny dag och att känna att man bara vill leva, det är en fin känsla. Den känslan kommer och går, men det viktiga för mig efter denna lite deppiga period är att känna att känslan finns kvar. Hösten är inte en dans på rosor, men det blir minsann vad man gör det till. Att återigen ha den jag älskar mest på jorden ett stenkast bort, vilket innebär två minuter på cykel känns alldeles fantastiskt. Du är bra!

Igår var en bra dag
. Jag är laddad. Game on. Nu kör vi!

Mitt hem.



För varje dag som går känns detta mer och mer som mitt hem. Sedan vi målat om väggen, jag och min fina vänn Hanna, så är lägenheten ännu mer som jag. Ett par nya gardiner, ett nytt soffbord, en ny matta.... Ja och lite andra detaljer så blir det ännu bättre. Men jag trivstrivstrivs!

Snö?



Snö, kallt och vinterjacka? Så mycket inte min grej så länge jag inte får stå på ett par skidor. Men eftersom att jag idag har ett jobb i Göteborg att gå till så fick jag kravla mig ur sängen tidigt imorse. Jag fick leta fram vinterjackan med stora pälsen, varma stövlarna, mössan och vantarna. Jag övervägde om cykeln var ett alternativ till färdmedel när jag såg snöns hotfulla virvlande. När jag kände efter i benen kände jag att träningsvärken var på plats, att gå är ganska jobbigt, att cykla känns mindre ansträngande. Så fick det bli. Någon gång ska jag väl ändå ramla och slå mig. Skulle det bli idag så var det väl meningen att det skulle bli idag. Jag klarade mig!

Jag vill tillbaka till mina fiskar, korall-rev, klarblått vatten och värme. Men fakturautbildning är också helt okej! Och snart ska jag och cykeln ut på nya äventyr. Destination Torpa, ett stopp på gymmet på vägen.

Det glittrar.



Om en månad har jag semester igen. Då ska jag och min mamma åka till Köpenhamn. Det längtar jag efter. Men fram tills dess ska det jobbas och imorgon och två veckor framåt ska jag på utbildning på jobbet. Nu ska jag lära mig faktura.

Dagen idag har varit bra. Några orosmoment tynger mig och att ha kompisar som inte mår bra är inte roligt. Men jag känner att jag börjar få ordning på mitt eget liv och det är ett steg i rätt riktning. Semestern gjorde sitt. Att mina kollegor säger att jag går runt med ett leende på läpparna igen är förhoppningsvis ingen tillfällighet. Någonting gör att jag glittrar lite extra just idag.

Ikväll väntar träning och sedan ska jag bums i säng för att orka suga åt mig information resten av veckan! Dessutom är det innebandy hela veckan lång. Tre träningar och två matcher. Nu kör vi!

Veckans Horoskop

Skytten

 

Kärlek: En smula romantik men så gott om nöjen att det blir svårt för dig att hinna med kärleken.

Pengar: Vind i seglen på alla möjliga sätt, fin vecka för fyndköp, snabba affärer, budgetplaner.

Turdag: Måndagen slår det verkligen gnistor om.


En bra helg.



Ännu en helg är inne på sluttampen. En innebandyfri helg med massa ledig tid som har känts otroligt lång. Jag har hunnit med att kleta färg på en vägg i lägenheten, det blev fantastiskt bra. Sedan har jag ägnat tid åt min syster, en helt underbart mysig kväll igår med tacos och film. Fick träffat två barndomsvänner i fredags också, då trivdes jag extra mycket i nuet. Resterande tid har jag spenderat med Hanna. Vi har enligt ovan målat min vägg, druckit vin, tagit lång promenad i solen i Skatås, besökt gymmet, lagat mat, spelat Bingolotto, vunnit 100 kr och myst i mängder. Precis en sådan helg som jag behövde.

Torsdag.



Det är segt, otroligt segt. Jag skulle börja mitt nya liv igår, ett nyttigt liv. Nu har jag precis ätit två bitar mörk choklad till mitt kaffe. Men det är okej eller? Det är höst på andra sidan fönstret och jag hade viljat kunna ta någon i handen och gå ut och sparka i höstlöven. Efter det skulle jag vilja krypa upp i soffan, under en filt, med en stor kopp te. Men det är ju absolut inget fel på min kontorsstol på jobbet...

Efter jag har avverkat mina åtta timmar är planen att kramas lite med en saknad mamma och efter det kramas med innebandyklubban och mina fina lagkamrater. Bra dag!

Landet jag kallar hemma.



Då var man verkligen tillbaka i det landet som jag kallar hemma. Och ja, det är ju hemma. Även om jag kanske ibland inte tror att jag är skapt för det klimat som Sverige erbjuder. Tur att man har möjligheten att kunna se världen som finns runt omkring.

Efter jobbet drog jag på mig träningskläderna och ställde in siktet på gymmet. Tog mig fram i blåsten och möttes upp av Hanna. Ett svettigt pass senare traskade jag runt på ICA för att fylla kyl och frys. De båda är nu mera fyllda med massa mat, som jag längtat efter. Yoghurt har aldrig smakat så gott som den gjorde imorse. 

Nu är det dags att krypa ner under duntäcket! 

Love   

Back.



Önskar att jag haft en veckas semester till. Men man kan inte få allt och jag kan inte med ord beskriva hur nöjd jag är med min vecka i Egypten. De underbara dagarna avlöste varandra och jag hade inte kunnat njuta mer än vad jag gjorde. Vänner av bästa slag, sol och värme i mängder, god mat och upplevelser som slår det mesta. Det kallar jag god kvalitet på livet. Jag har tagit närmare 500 bilder och så fort jag orkar ska jag ha bildregn här.

Nu sitter jag på jobbet och hör regnet smattra emot rutorna. Jag drömmer mig bort till mina 35 grader, kamelridning, kristallklart vatten, koraller och fiskar. Men kan inte låta bli att njuta över att få smaka "normalt" kaffe och tycka att regnet kanske är lite mysigt. Då är man nöjd med sitt liv.