Det lilla...

Idag har vart en dag då jag varit allmänt uttråkad. Jobbet känns enformigt och outvecklande. Men jag vet att det bara är min inställning och jag vet att det bara är jag som kan göra någonting åt det. Visst, ljusglimtarna finns varje dag på jobbet... även idag. Jag gillar ju egentligen mitt jobb och imorgon är det ny månad och nya mål. Då ska jag vara bäst!

Någonting som är underbart just nu det är att isen har smällt bort. Man ska vara glad för de lilla... Detta innebär att jag kan gå ut och springa på morgonen utan att vara rädd för att slå ihjäl mig. Och jag gillar det! Har vart ute både igår idag. Frisk luft, vakna till liv och låta tankarna flyga fritt. Det är min tid det! Imorgon blir de till att ta tag i klubban igen och träffa tjejerna. Ska bli riktigt kul :)

Nu ska jag kolla färdigt fotbollen (om jag kan hålla mig vaken) sedan sova!


Möjligheter...

Jag hinner knappt landa med båda fötterna innan jag är påväg igen känns det som. Det handlar inte om att jag är rastlös, snarare om att jag vill ut och se världen. Göra någonting med mitt liv och ha saker att se fram emot. Resa är en stor passion och jag önskar att jag kunde tillbringa halva året åt att bara resa runt. Och då får det stå för vinterhalvåret. Sedan kunde jag vara i Sverige under sommarhalvåret. Tänk om man hade haft ett jobb som man kunde sköta från olika delar av världen. Ja, det är ett liv värt att sträva efter. Eller är det egentligen det? Det var det där med att stå med båda fötterna på jorden. Det finns så mycket där ute och vad vill jag egentligen. Sedan innebandyn lades åt sidan så finns det tid att grubbla över sådanna frågor. Jag svävar gärna iväg och det slutar nästan alltid med att jag tänker, jag har det rätt bra. Typiskt svenskt, jag vet. Alla möjligheterna finns där, bara jag vet vad jag vill. Det ska jag försöka komma på en dag. Fram tills dess ska jag ägna mig åt att göra det som faller mig in. För att slösa bort tid på sånt som inte är värt tiden, det är dumt.

Kontraster...



Igår:
24 grader, morgonpromenad i solen, frukost och ett par timmar i solstolen.

Idag:
0 grader, löprunda i regnet, frukost och jobb.

Semestern har vart bra. Lite molningt ett par dagar men otroligt avslappnande.

Dem molniga dagarna fick mig att komma ner i varv. När solen äntligen dök upp var jag glada tjejen.

Sandstränderna tog aldrig slut, perfekt löparväder på morgonkvisten och ett par bra böcker.

Pensionärerna var många och ön var sjukt stillsam. Men det var nog vad jag behövde.

Jag är tillbaka med massor av energi!


Söndagsmys!

2 timmars promenad och solen kom fram. Som jag njöt. Helt underbart. Energin bara flödade. Packningen var gjord och det var bara jag och musiken. Avslappning när den är som bäst. Hem för att få i mig lite mellanmål. Varma hallon, vaniljyoghurt och mussli. Sedan vidare till gymmet! Söndag när den är som bäst om ni frågar mig. Semester också! =)

Nu är jag påväg till min Eva för mat och mys. Jag har slängt ihop hallonpaj och köpt vaniljglass till efterrätt. Hungrig tjej!


Söndags morgon.

Vädret kunde inte stoppa mig igår, men det var bra nära att det gjorde det faktiskt. Men jag fick slitit mig ur soffan och efter att jag fått någorlunda ordning på mig själv kilade jag iväg till vagnen. Mias 30-års fest, en överraskningsfest. Det var massa trevligt folk, min älskade Eva och det var jättelyckat. Hennes kille hade gjort ett strålande jobb! Åh, massa skratt och ett glas vin senare valde jag att styra hemmåt när dem andra åkte vidare emot Push. Tvätt, träning och packning står på dagens schema och att vara trött hinner jag inte med. Ska även bort till fina Eva och Peter ikväll.

Har precis fått i mig en stadig frukost i sängen och ska snart ta tag i packningen. Tvätten ligger i maskinen och strykbrädan står framme... Suck, jag älskar att resa men hatar att packa. De går inte handihand.

Underbara lördag.

Ja, men det är ju tydligen helg igen. Detta firades in tillsammans med min för dagen snoriga och halvsjuka syster. Vi skulle haft kalas för henne. Men då hon inte ville utsätta sina vänner för den lilla bacill som kommit och hälsat på valde hon att styra av detta. Jag har ingen bacill-skräck och ville ändå kramas med henne. Så vi gjorde tacos, bråkade om dem godaste godisarna i godisskålen och låg som två korvar under ett täcke i soffan. Precis vad jag behövde. Kärlek när den är som finast. Nu får jag skylla mig själv om jag blir sjuk lagom till jag ska dra på mig bikinin också. Sov som en prinsessa inatt och vaknade med min gosiga syster bredvid. Jag trotsade vädergudarna och gick ut och sprang 11 km medan hon lugnt sov kvar. När jag kom hem vaknade hon till liv och det blev en mysig frukost på Franska cafét. Åh, vilken underbar lördag. Vädret kan inte förstöra för mig just nu.


Snö, igen.

Jag ser det snöar.

Om jag bryr mig? Nä, mest mysigt tycker jag. Fredag, lördag och söndag kan jag stå ut.

Sedan är det jag som lämnar snön bakom mig för en vecka med sol och bad.

Sedan har det vart lite slaskigt under ett par dagar i Göteborg. Då föredrar jag snö och kallt.

Snön är ju vit och gör att det blir ljusare. Slask är grått, blött och tråkigt.

 

Tillbaks till vanliga rutiner idag och vanliga arbetstider.

Det innebar gymmet på morgonen och efter jobbet ska jag och Eva svettas på exclusive.

Tanken var att vi skulle simma, men det blåste vi av. Hade en hettsig diskussion på Whatsappen.

Kunde se fredagens löpsedlar "tsunami i vallhallabadet". Skämt å sido. Jag ska simma hela nästa vecka.

Förövrigt så såg jag på nyhetsmorgon imorse när jag stod på crosstrainern.

Dem pratade om svininfluensavaccinet som gjort att folk fått nakolepsi.

Det var en stackars tjej med där detta förändrat hela hennes liv.

Hon somnade överallt, låg efter i skolan och grät i TV.
Hemskt!


Det slår mig att jag faktiskt tagit detta vaccin. Kankse lider jag av narkolepsi?
Isåfall har jag nog gjort det sedan födseln. Tröttare tjej får man leta efter.


Solnedgången.



Det går fort när solen går ner. Det gäller att fånga ögonblicket. Eller?
Jag fotade genom fönstret. Vi har rätt fin utsikt över fina Göteborg på kontoret.

45 minuter kvar. Heja!

 


Solen älskar mig.




Glad och utvilad tjej påväg till jobbet. Jag älskar solen och solen älskar mig. Den kärleken är inte helt smärtfri alltid. Tillexempel då solen lyser med sin frånvaro, då blir jag en trött tjej och ibland kan jag bli lite grinig också. Men idag är en bra dag. Jag sov, sedan tränade jag, jag åt god lunch och gick sedan till jobbet med solglasögonen i högsta hugg. Helst hade jag fortsatt promenaden i all evighet, eller åtminstonne till solen gick ner. Den är påväg ner nu. Men jag kom på att gör jag det så tjänar jag inga pengar och utan pengar så blir livet rätt tråkigt. Den som säger någonting annat är antingen väldigt kär eller så ljuger den. Pengar är inte allt, men det är viktigt!

Nu jobbar jag. Det ska jag göra tills klockan nio ikväll. Kul.

Kärlekens dag.

Alla hjärtans dag.

I ett bittert ögonblick tackade jag ja till att jobba kväll "då jag ändå inte har någon att fira denna dag med."
Det har jag visst. Jag har fantastiska vänner och en helt otroligt fin familj som förtjänar all min kärlek.

Men jag är egentligen den typ av människa som tycker att man ska ge kärlek årets alla dagar.
Men nu sitter jag på jobbet och jag kommer att göra det till strax efter nio. Det känns ändå helt okej.

Imorse fick jag sova ut. Sedan fick jag tvättat, igen. Hur kan det bli så mycket tvätt tänker jag.
Träning två gånger om dagen är den största orsaken. Man vill ju inte lukta äckligt.
Under tiden jag tvättade brände jag kalorier på gymmet. Sedan åt jag lunch och trippade till jobbet.
Fick en stor varm kram av min fina Eva och med det känner jag att min dag är hur bra som helst.

Lugnet har lagt sig här och jag trivs med tillvaron.


Gråa måndag.

Måndagen har inte sprungit iväg men den har inte krypit fram heller. Varken eller skulle jag säga. Och den känns fram tills nu lite tom. Jag känner mig rätt grå. Längtar mest efter att få gå till gymmet och lyfta lite vikter för att sedan ha en mysig kväll hemma på Kobbarnasväg...

Juste, jag bokade resa igår. Jag och min fantastiska mamma ska åka iväg. Tanken var att vi skulle åka till Kap Verde, Afrika. Men min kära mor kom på i sista sekund att hon saknade twinrix vaccin, hepatit A och B. Jag vill ju inte att min mamma ska bli sjuk så vi blåste av Kap Verde i sista sekund och istället blev det Fuerteventura. En Canarie Ö. Tråkigt kan tyckas, mycket pensionärer har jag hört. Kankse inte varmaste stället just nu. Men ska jag vara ärlig så ser jag mest fram emot att få komma bort från jobbet, kunna gå runt i shorts och njuta av att vara med min mamma.

Ska försöka att få lite färg på denna annars så tråkiga måndag.

Rutiner.



Måndag igen. På något sätt gillar jag det. Mest för att man kommer tillbaka till rutinerna igen.
Men för övrigt så känns det bättre med helg och ledighet. Jag har haft en superbra sådan precis.
Jag är laddad för veckan och det underlättar att jag går på semester på fredag.
Var på gymmet imorse och gjorde morgonlöpningen. Det var gott om energi i benen.
Kanske inte så konstigt med tanke på helgen kaloriintag. Men vem bryr sig egentligen?
Tränar man bra så får man äta det man vill. Det är min strategi. Om den funkar?
Jag mår ju bra och det är det viktigaste har jag hört.


Mitt lugn.



Igår efter jobbet kom mamma och plockade upp mig. Vi åkte förbi coop och plockade ut ett paket som jag fått med fiiina skor i och sedan åkte vi hem till bergen. Jag fick mat och semla, sedan låg jag på soffan och tog in lugnet som bara finns där med en kaffe i handen. Detta gjorde jag tills jag blev rastlös och tvingade med min mor på en promenad runt Surte. Vi stannade till och köpte godis sedan stannade vi till hos mormor en kortis innan vi promenerade hem och la oss på soffan. Melodifestivalen, mina fina systrar och massa godis, sedan sov jag gott.

Vaknar på morgonen. Går upp en trappa, väl där slår jag på kaffekokaren och lägger mig på soffan. Dricker mitt kaffe och njuter av att vara i min älskade mors sällskap. Gymmet fick ett besök och nu har duschen och damsugaren fått jobba här hemma i lägenheten. Sitter och njuter av tystnaden och surplar kaffe. Ska snart sätta lite fart. Få på mig solglasögonen och kila ner på stan och möta min älskade Eva.

Håller tummen stenhårt för mina pirater också!! Fröjered får det tufft idag. Mycket revange på tjejerna efter warbergsmatchen.


14 km senare.



Inga konstigheter. 14 kilometer lätt som en plätt. Synd att jag inte anmält mig till varvet.
Funderar på att kanske springa Lidingö-loppet istället. Det är dock 3 mil. Utmaningar...

Nu är jag på jobbet, surplar kaffe. Ska bara vara här till 12.00 så det känns helt okej.


Lördag morgon.

Åh, älskade lördag. Jag ska alldeles snart kliva ur sängen och hoppa i träningskläderna. Därefter ska jag ta mig till gymmet och sedan vidare till jobbet. Ska jobba två timmar och sedan har jag hela dagen framför mig. Jag älskar när det är så! Ser ut som om att dagen ska spenderas med familjen.

Igår var jag och Jonnis på Leonardo och after workade lite. Saknade Jonnis. Massa god mat och två glas vin sedan var jag stenad. Hann diska undan lite och tända ljus, sedan somnade jag på soffan. Perfekt fredag kväll om ni frågar mig. Om jag är gammal? Nej, mest en tjej som är väldigt trött. Jag säger allt eller inget. Full fart eller så sover jag. Lite så jobbas det just nu. Känns rätt bra.

Well, ingen idé att dra ut på det. Dags att gå upp.

Trääääna!



Sedan jag la klubban åt sidan har Sportlife varit mitt andra hem.
Och jag känner mig riktigt hemma-kär. Jag älskar att gymma, att svettas och känna träningsvärken.
Ju mer jag tränar desto svårare blir de att slita sig. Som en drog. Jag vill ha mer mer mer.
Jag är där på morgonen innan jobbet och på eftermiddagen efter jobbet.
Har också fått tummen ur och vågat mig på ett par pass. Riktigt kul.


Bästa Göteborg!



Se hur solen går upp och ner över Göteborg är fantastiskt fint.
Det är en del av dagen som jag uppskattar!

Påväg till gymmet imorse var det rätt svart.
Men påväg från gymmet till jobbet var det vackert!

Härlig dag.


God morgon.

Vaknar klockan 02.00 och inser att jag faktiskt har tre timmar kvar innan jag ska upp och kila till gymmet. Grymt skönt. Somnar om igen. Vaknar 08.40 kollar på klockan och tänker vad skönt att det är lördag. Någonting sa mig att det inte helt stämde och jag kommer på att det är onsdag. Vilket innebär att jag skulle vart på jobbet för 40 minuter sedan. Jahapp. På med kläderna och ilfart till jobbet.

Härliga morgon!

Trött tjej.

 

Det är inte så farligt som det ser ut. Jag har faktiskt sovit 6 timmar i natt.

Men jag är en tjej som kräver mer sömn än ett spädbarn tydligen.

Det är både skönt och jobbigt. På kvällen är det få saker som kan hålla mig vaken.

Att jag går upp 05.00 för att träna kan ju gå hand i hand med detta kanske.

Brukar inte vara lika trött som jag är idag på dagtid dock. Men det blir tidigt i säng idag.

 

Var på bio igår. Filmen var bra och det var himlans mysigt.
Värt att vara trött.


Tips.



Laxpasta med lime.

Tagiatelle

Laxtärningar
Honung
Mini cremefraise
Lime
Svartpeppar

Jag toppade detta med ruckola och pinjenötter.
Supergott!


Grym helg!

Jag fick med mycket och många denna helgen och det är ju så jag vill att det ska vara. Mina vänner underhöll mig under fredagkvällen och jag landade i sängen vid tvåtiden. Upp tidigt för att ta mig ut till Surte och vidare ut till kungälv för att åka längdskidor med min fina mams. Efter detta sov jag två timmar innan jag lagade god mat och åt massa godis. På lördagar får man ju göra det.

Igår hamnade jag på ett MRL pass på morgonen. Det var egentligen inte alls meningen. Jag skulle ha sprungit en mil på bandet. Men när jag såg att detta pass precis skulle börja så tänkte jag att detta verkar vara utmaningarnas helg så varför inte testa. Det var ett grymt pass som kändes i framförallt rumpmusklerna. Perfekt, det behöver ju jag. Mera sånt. Efter att jag väckt kroppen till liv kilade jag hem och svidade om för att åka upp till Borås med mina fantastiska systrar, mamma och mormor. Kalas hos min lilla docka och syster. Massa god mat och tårta. Ja, med tanke på tårtan bad jag mamma släppa mig på gymmet och det var dags att ta tag i den där milen som jag slank förbi imorse. Prinsesstårtan satt uppe i halsen när jag såg mätaren slå en mil på 49 minuter och 30 sekunder. Nytt personbästa. Jag säger då det, prinsesstårta kan vara det bästa som finns!

Sedan var helgen slut och jag är nöjd. Redo för en ny vecka!!


Bra Lördag.



För sju år sedan slutade det med att jag grät av förtvivlan. Det gick inte.
Men vet ni vad? Jag har blivit äldre och det gick hur bra som helst.
Okej, första kilometern. Mamma vek sig av skratt och jag gjorde vurpa efter vurpa.
En tanke om att jag aldrig skulle klara mig runt fladdrade förbi, men tålamodet höll ett fast tag om mig.
Jag skrattade så jag grät, jag kravlade i snön och jag reste mig. Tillslut fattade jag grejen.
Helt jäkla underbart. Sol, kyla och världens bästa mamma. Riktigt härligt och grym träning.
Jag ska investera i ett par längdskidor. Helt klart!

Kom hem, tog en dusch och somnade likt ett barn. Powernapen blev lite längre än tänkt.
Lite sömn, massa frisk luft och träning körde slut på mig. Men så bra jag mår nu.
Har gjort och ätit grymt bra mat. Nu ligger jag på soffan, melodifestivalen som underhållning.
Men jag tycker nästan att mina två skålar med naturgodis och vanligt godis är mer underhållning =)

Blir nog snart sängen igen för att vakna som mitt pigga jag imorgon!


Golden.

Så var det plötsligt februari. Nyss var det oktober och vi var i Stockholm.
Swich sa det. Tiden går fort när man har roligt. Mina bästa år.
Februari innebär en månad närmare sommaren. Det gillas mycket.
Om tre veckor ligger jag på beachen. Vet inte riktigt vilken det blir än. Men det är mest spännande.

 

Onsdagens träning gjorde jag innan jobbet.

En mil på bandet och sedan lite mage.

Efter jobbet ska jag bara njuta! =)