Körigt.



Det är lite körigt.
Chefen är borta, assisterande chefen är borta.
Kvar står jag och försöker hålla igång mitt gäng.
Kul, men lite mer att tänka på än normalt.

Gött att man fick sova inatt med.
Nej, min ichias strejkade och ett tag undrade jag om jag fått en propp i benet.
Foten domnade nänmligen bort. Man ska känna att man lever.

Spelade match igår med. Vi vann med 7-2 och jag fick göra mål.
Forward igen nu, fantastiskt roligt faktiskt.

Nu ska jag återgå.


Årets sista vecka.

Så var det tisdag. Dagarna ersätter varandra och på nått sätt får man tiden att gå. En vecka kvar till nytt år och någonstans skrämmer det mig 2012, det var ju nyss år 2000. Men jag är förväntansfull och jag längtar efter vår, sommar och nya äventyr. Och när jag inte ser det till vilket år det är skrämmer det mig inte det minsta att det ska bli nytt år. Nej, jag lämnar ett fantastiskt år bakom mig och blickar framåt. Först ska vi ta oss igenom årets sista vecka. Idag ska frissören få arbeta.

 

 


Annandagen.

Jag är glad att jag inte är en av alla dem som var ute och ramlade igår. Juldagen i all ära, men bor man i en storstad känns det som vilken helg som helst förutom dem meterlånga köerna som ringlar sig. Dåligt väder, långa köer och trängsel. Tack men nej tack. Ett stadigt grepp om godisskålen och min familj som sällskap höll mig hemma. Att jag dessutom skulle jobba idag kan ha vart en faktor också. Dessutom är min maffia på resande fot och befinner sig på hemmaplan. Jag kände att ingenting lockade mig ut. Jag somnade i tid. Min älskade syster som vart på stan en sväng (men förnuftig som hon är, körde bil) kröp ner i gästsängen som vi delar hemma i Surte vid tre-snåret. Jag vaknade till och sov sedan vidare. Skönt.

Nu sitter jag på jobbet med en bra bok och kaffe. Ja, det är ungefär så mycket vi har att göra. Känner verkligen att jag gör nytta.


Juldagen!



Imorse gick jag upp när klockan ringde. Tog mig en våning upp, slog på tven och la mig på soffan.
Endast för att vakna till liv innan jag skulle äta lite frukost och ta mig till jobbet.
In kom mamma med en bricka med frukost. Hon är fantastisk och det är skönt att vara hemma.
Jag åker hem till Surte ikväll igen efter jobb och träning. Njuta av timmar med familjen och lite lugn.

Inte speciellt mycket att göra idag. Vilket var ganska väntat.
I brist på annat att göra har jag sökt en distans kurs i anatomi och fysiologi.
Det kan man ju göra. Mest i förberedande syfte.
Den är på distans så jag har inte tänkt sluta jobba.


God JUL!






God Jul från familjen Mouritsen/Karlsson!


Julafton

Efter en underbar kväll med familjen igår kunde jag inte hålla ögonen öppna längre när klockan slog 23! Öppnade dem små blå vid 08.00 och huset ekade av små snarkningar. Jag snörade på mig skorna och tog mig runt surte! När jag kom hem stod frukosten serverad och morgontomten hade vart här uppe i bergen. Egentligen är jag sådär att jag gillar att ge och jag tycker att man ska ge varje dag och inte bara en dag om året! Men jag är ju svensk och julafton är ju julafton! När jag såg min mammas tårar när hon öppnat ett paket med en tavla i. En tavla på hennes fyra döttrar, då kunde jag inte hejda mina glädjetårar! Vad det blev bra!

God jul alla mina fina! Hoppas ni får en rofylld jul med kärlek, värme och godisar!




Vad vore väl lite ledighet?

Om jag verkligen känner att jag gör nytta på jobbet idag? Njae. Det ringer otroligt lite. Längesen man hann andas emellan varven. Skönt, men jag känner förståss att jag hade gjort mer nytta hemma eller någon annanstans. Så kan det vara. Nu är jag här och troligtvis kommer jag vara här tills jag slutar idag. Om inte någon vänlig själ har lust att bevilja ansökan om att få gå hem liiite tidigare. Snälla tomten!! Sen ska jag hem till Surte och mysa med min fina familj. Jul är en såndär högtid där jag egentligen önskar att jag kunde dela på mig. Jag vill vara i Göteborg och Stockholm samtidigt. Men det går inte.

Igår träffade jag min fina Johanna. Tiden springer iväg men vi står fortfarande kvar. Även om det går långt mellan gångerna så vet jag, att hon är den hon är och hon finns där. Underbart!

Dagen före dagen före dopparedagen.

Julkänslan? Ja, den kommer och går. Den infinner sig när man anstränger sig. När vi var på Liseberg fick jag en släng och när jag var hos min älskade far fick jag en släng. Sedan när jag hade alla mina fyra ljus tända och åt julskinka igår fick jag lite julkänsla, men ytterst lite. Får hoppas att den tar mig på sängen imorgon. Om inte annat så ska jag hem till Surte imorgon efter jobbet och göra julgodis. Då ska jag tvinga fram känslan om den inte finns där. Ja, det ska bli jul även i år.


Julskinka.



Alla julklappar är köpta. Puh. Känns fantastiskt. Nu ska jag bara njuta.
Ligger helt utslagen i sängen efter ett pass på gymmet och lite julskinka med senap.
Det kan ju vara någonting av det bästa som finns. Mamma kom med julskinka och jag
köpte senap. Sa jag att min mamma är underbar?!

Ska snart göra natt och sluta dem små blå. Tänkte ta mig upp för 5 km imorgon bitti.
Imorse upptäckte jag efter ca halva rundan att det förmodligen snöat inatt. Då vaknade jag till
och blev helt plötsligt rädd för att halka. Det är då man känner sig som en tant.

Ska uppdatera innebandy-matcherna som pågår och sedan sova.
Natti!


Jul på Liseberg.




Det regnade lite och det var kallt. Men det var hög mysfaktor ändå.
Och det var tydligen många som bestämt sig för att igår var dagen att gå på Liseberg.
Vi fick våran renkebab som vi gått och trånat efter ett år. Året har höjt förväntningarna
och tyvärr var det lite utav en besvikelse. Det var gott, men inte mer.
Det var mysigt hur som helst.


Mörker.



Det är mörkt påväg till jobbet och det är mörkt när man går hem.
Idag ska vi låta alla lampor på Liseberg lysa upp våran kväll.

Igår fick jag inhandlat näst sista julklappen. En kvar.
Men jag vet vad jag ska köpa så förhoppningsvis blir det ingen match.
Hade en eftermiddag på stan med min mor igår och som jag saknat henne.
En fika och massa shopping. Hon är guld värd!


Tävling

Jag har tydligen ingått en magrutetävling med killen som sitter bredvid mig på jobbet. Den som först får magrutor, får magrutor helt enkelt. Jag ska lösa det innan sommaren, så nu jäklar. Jag inser att julen knackar på dörren och att jag då kommer att vilja äta massa godis. Men jag kanske kan avstå några denna julen då. Det är värt det när jag sitter där med en vältränad mage till sommaren. Å andra sidan det är långt dit. Men det ska börjas i tid. Jag är taggad. Säger någon tävling så är jag med. Vi får se om vi kommer fram till något resultat...

Solen skiner över Göteborg idag och det känns i luften. Jag gillart. Ska kila ner på stan och försöka få fatt i sista klapparna inför jul och sedan ska jag göra mitt på gymmet innan jag kan lägga mig på soffan och vara nöjd.

SJ kan.

Flingor stora som snöbollar föll utanför fönstret under frukosten imorse utanför fönstret i Huddinge. Och jag kunde då inte i min vildaste fantasi försöka tro på att tåget som skulle gå 11.21 verkligen skulle göra det. Men klockan 11.21 lämnade vi Stockholm för Göteborg. Men jag ska inte ropa hej än, en timme kvar tills jag ska befinna mig på Centralstationen i Göteborg, det kan hända mycket än. Lyssnar på musik och blickar ut över ett vintervitt landskap. Försöker sluka upp det sista av denna fantastiska helg. När jag kommer hem väntar tvätt och sedan innebandy så nu ska jag fortsätta vila mig och ta in omgivningen!


Huvudstaden

Julklapps-shopping, glögg, pepparkakor, mys och nu en dubbel espresso. På utsidan ser jag hur stora vita flingor faller emot marken och jag känner såhär innan jul att stämningen börjar infinna sig i blodet. Underbart att få umgås med min pappa och hans Lena. Inga krav bara att njuta av att vara och ladda för nästa vecka. Träningskläderna ligger fint nerpackade i väskan och idag får dem faktiskt ligga kvar där. Vila mår kroppen bra av ibland.

Nästa vecka är det jobb och massa mysiga kvällar att se fram emot. Mina vänner och åter igen mina vänner. Utan er, vad skulle jag göra? Ni gör mig lycklig genom det lilla och det stora!

I skrivande stund ligger jag på soffan och är allmänt nöjd över ett fantastiskt liv. Jag har så mycket att se fram emot. Sommaren 2012 kommer bjuda på mycket, det vet jag och jag kan knappt vänta. Men vänta lite, stanna upp, först har vi jul och nyår att fira. Sedan har vi en vår att njuta av. Och just nu ska jag dricka upp mitt kalla kaffe...


Det glittrar.



Dagen glittrar och min tröja också. Tiden har sprungit fram och jag känner mig otroligt lugn efter gårdagens attack. Jag fick pratat av mig med underbaraste syster Sofia och jag kände mig efter det som en lyckligt lottad tjej. Att ha alla dessa fantastiska människor runt omkring mig. Mina systrar, min familj och mina helt otroliga vänner. Hur dem kan få mig att stråla och må bra. Gud vad jag älskar er!

Go morron.



Oj vad jag trivs med att bara vara här i soffan. Mina 5 km är löpta, väskan är packad och jag känner mig klar. Även om jag bra mycket hellre legat kvar här i soffan, gjort en kopp kaffe och tänt ett par ljus är jag redo för jobb. Fredag brukar alltid gå undan. Idag är det dessutom julfest på kontoret så jag tror på bra stämning. Jag missar ju dessvärre tillställningen. Ibland handlar det om att prioritera.

Ha en bra dag ni fina!

Åskmoln!

Ibland blir jag arg. Jättearg. Men då börjar jag gråta. Jag känner att ingen respekterar mig. Det jag känner och tycker. Jag tycker att folk trampar mig på tårna.

På samma sätt som vissa människor kan få mig att känna mig som en stor sol kan dem få mig att känna mig som den mest hemska storm.

Så kan det vara! Och jag blir arg för att jag egentligen låter mig påverkas. Men ibland behöver man få låta det komma ut. Så... Nu får det vara bra!

Imorgon väntar Stockholm. Underbart!


Torsdag



5 km rutin börjar ta form. 30 min lugn löprunda på morgonen.
Det gör arbetsdagen mycket lättare och jag har inga problem med att sitta still.
Jag upplever också att jag får en helt annan inställning på jobbet. Intressant.
Får se hur länge jag orkar!

Torsdag = innebandy-träning.
Sedan blir det hem för att slå in julklappar och packa väskan.


Clean!

Diskberget är borta när man kommer hem efter 11 timmars jobb när duktiga lillasyster varit på besök! Är inte det kärlek så säg...


Onsdag

Jadå, vi kör övertid så det visslar om det. Goa pengar i januari. Pengarna kan ju tänkas behövas i och med att vi bokat in EM i juni. Husbil ner, biljetter till en match än så länge och 6 tokiga tjejer. Kan det bli annat än bra? Jag tror inte det. Jag längtar, redan!

En halvtimme till ska jag sitta här, där det känns som om att jag bara sitter och sitter, sedan ska jag ta mig till gymmet och svettas lite. Det var ett par dagar sedan och jag längtar efter att få lyfta lite skrot igen. (jag vet att folk inte tycker att jag är fullt normal, och det kanske jag inte är heller).

På fredag åker jag till den stora huvudstaden på visit. Det ska mysas med pappa och familj. Det ska bli skönt att få komma bort och få lite luft emellan varven här hemma.

Glad Lucia!



Bättre sent än aldrig.

Energi?

Oj, vad jag är utmattad. Kunderna maler ner mig och jag förstår inte hur mycket det kan finnas att fråga om egentligen. Det kanske är mitt sätt att vara på, jag köper och ser vad som händer. Det kommer när det kommer och det går inte fortare för att jag ringer och gnäller. Det gäller att ta sina fighter och jag brukar få som jag vill när gränsen är nådd. Dessa kunder, som gnäller över allt, får inte som dem vill. Man måste veta hur man ska handskas med människor för att få sin vilja igenom. Och det är inte genom att gnälla, det har jag lärt mig. Nog om det. Jag blir lite arg på mig själv för att jag låter kunderna mala ner mig. Jag hade helst haft en lektion med dem om vad inställning till saker och ting är för någonting. Well well...

 

Snart dags att lägga av luren och gå hem. Eller vi ska vara sådär hemliga som man bara kan vara innan jul. Jag och mina fina, underbara och älskade systrar. Ska bli kul att se vad vi kan åstadkomma.


5 km



Och sedan var jag redo för Lucia 2011.


Bra start.




Tränad, äten och nu väntar sängen på mig.
Bra start på en bra vecka!
Imorgon ska vi vara hemliga, oj så hemliga.

Godnatt!


Lunch (?)



Fullt ös på jobbet. Övertid hela veckan. Gilla läget bara.
Lugna favoriter i öronen, lite kaffe och shake.
Hinner man slappna av för en sekund.

Härliga måndag!


Måndag morgon.



Hur sugen är man på att gå upp från soffan och ge sig ut i regnet idag?
Nej, en ledig dag hade varit helt fantastiskt. Men det är måndag och jobbet kallar.

Tackar vänner och familj för en bra helg!


Tredje advent.

Ligger hemma i Surte. Tända ljus, värme och världens mest fantastiska familj. Tredje advent känns underbart bra.

Har fått köpt ett par julklappar idag. Ytterligare en till mig själv tydligen och sedan en lunch med min mor. Efter det gjorde vi av med ett par kalorier på gymmet innan vi hamnade där vi är nu. Söndagar när dem är som bäst!

Laddad för en vecka med massor utav övertid. Tjooohoo!


Julfest.

Igår vände vi vår negativa trend och plockade 3 poäng. Och även om det är svårt att vara riktigt sådär glad över det när man inte är med så kändes det bra.

Vi firade med julbord och lagfest. Vissa firade mer än andra, jag var inte en av dem, och fick ta hand om dem som gjorde det. Det gjorde inte mig speciellt mycket. Jag kom i säng tidigt och är pigg idag!! :)


05.30

 

Motvind och piskande regn. 5 km - check.


Lets go.



Kall, trött och ensam.
Men lite redbull på det så kör vi ett träningspass.
Att jag ens orkar med mig själv ibland.
När man tror att energin är slut... Så kanske den inte är det ändå.
Jag ska se efter!


Black and white.

 

Today.


Träning.

Igår var det innebandy igen. Mitt ben är ju verkligen inte som det borde men jag vet ju att det inte är någon fara med det och jag antar att jag kommer att få leva med det till den dagen jag slutar träna. Och det kan hända att det blir den dagen jag säger hejdå till världen. Idag kan jag inte se ett liv utan träning. Men jag vet också att saker kan förändras fort och att man aldrig ska säga att en dag då jag inte kan/vill träna kommer. Men jag kan bara leva i nuet. Nu känner jag att träning är en av mina stora inspirationskällor i livet! Förr var det bara innebandyn som kunde ge mig den inspriationen och det var bara där jag kunde känna hur adrenalinet pumpade i blodet. Men saker och ting förändras. Tur är väl det!

Innebandy och kanske lite gym på schemat idag.

Jag saknar.

Sommar, värme och sol. Sena kvällar tillsammans med mina vänner. Ren lycka är vad känner när jag ser tillbaka på sommaren. Det har jag mina fantastiska tjejer att tacka för. Evig tacksamhet och kärlek till er!


Brown eyed girl.

Vi är redan inne på onsdag. Och snart är det väl söndag igen. Sedan är julafton plötsligt här.

Jag har lite kvar innan dess dock och ett par julklappar att ordna.

Men det känns som om att det kommer att lösa sig ganska snart. Självklart inte utav sig själv.

Men jag ska ta tag i det. Känns bara ibland som om att jag borde prioritera om.

 

Igår efter gymmet somnade jag gott efter lite mat. Av ren utmattning.

Det är helt fantastiskt skönt.


I söndags när jag låg och tyckte synd om mig själv. (Fastän att det inte var det minsta synd om mig)
Klickade jag hem ett par nya bruna linser. Dem gamla blev förstörda efter en sen kväll i sommras.
Men nu så.


Work out!

En sväng på stan. En julklapp klar och två till mig själv (?) det var tydligen helt okej!

Sedan hade jag tänkt ta tag i en grej jag borde gjort sedan länge. Och jag gjorde väl de egentligen men möttes av att pga av sjukdom skulle dem ej hinna med mig. Skit! När jag väl tog mig själv i kragen. "Du kan ju komma tillbaka lite senare". Ja, för jag har nog inget annat att göra. Får försöka panikfixa imorgon!

Nu har jag lugna favoriter i öronen och är påväg hem från gymmet. Känns riktigt bra! Inte i baksidan på låret, men blir det innebandy igen hur som helst!

Höll precis på att dö i en vurpa. Ha en fin kväll!!


Ont.

Denna dagen började hur bra som helst. Jag kände att jag verkligen hade vaknat på rätt sida. Ju längre dagen har gått, desto segare har den blivit. Det som stör mig mest är att jag vet att det handlar om att min inställning till denna dagen har blivit sämre och sämre. Men hejsanhoppsan, det är bara tre dagar kvar att gå upp denna veckan och idag ska jag gå på stan. Det gillar jag. Jag har ont i mitt ben, kanske blir lite rehab och sånt som jag klarar av på gymmet, eller så blir det soffan. Jag undrar om det någonsin kommer att försvinna helt. Inte benet, men det som gör ont.


6 december




Sov hemma i surte inatt och möttes utav ett vintervitt landskap när jag klev ut genom dörren för att bekvämt sätta mig i bilen för att bli framkörd till dörren hemma i stan. Jag har längtat efter snön. Tyvärr ligger den inte lika vit i stan som hemma i Surte. Men ändå, jag är en glad tjej.

Tänk.

Så var arbetsdagen inne på sluttampen. Ingen innebandyträning för mig idag då min ischias-nerv (eller någonting annat i baksida lår) retas lite extra mycket med mig. Jag går till gymmet och cyklar lite, känner på det och hoppas på att kunna köra igen på onsdag. Så är det när man ska vara duktig och köra marklyft. Det var dumt av mig. Eller så borde jag göra det lite oftare. Mina baksidor lår är inte vad dem borde vara. Hundra gånger äldre än sin verkliga siffra. Och jag vet att jag borde stretcha och gå till en naprapat, men jag är alldeles för envis för att ta tag i det. Jag kör på. Det var det där med att lyssna på kroppen. Jag är sämst på det.

Måndag morgon!

Härliga måndag och det är dags att ta tag i sitt liv efter en alldeles för livad lördag. Gårdagen spenderade jag i sängen. Det var ungefär vad jag klarade av. En sväng för att köpa pizza och tillbaka till sängen. Sjukt ovärt när man tänker efter och nu när man återigen ska jobba fem dagar. Men men... Vi hade kul iallfall!

Började måndagen med en löprunda. Känner att min kropp inte riktigt är det den borde vara. Inte helt hundra idag. Får se hur detta artar sig. Solen skiner iallafall och jag kan inte låta bli att le. Bästa Eva jobbar sent och det är tråkigt för mig men snart har halva min dag gått.


Vinterrusk!

Jag vaknade för 20 minuter sedan. Trött tjej tydligen. Var längesedan jag sov så länge! Jag har nu förflyttat mig från sängen till soffan med mitt täcke. Jag drog upp persiennen, såg regnet och vinden, sedan tände jag julstjärnan och la mig på soffan framför Nyhetsmorgon med ett par tända ljus. Andra advent imorgon och jag längtar efter snö!

Just nu känner jag att jag bara skulle vilja ligga här hela dagen. Men jag ska ta tag i mig själv snart! Jag behöver träna. Jag hade min vilodag igår. Trots det var jag helt slut när jag var tillbaka i Göteborg innanför dörren. Men nu ska jag vara utvilad!!


God morgon!



God morgon bästa ni!

Semester och klockan står på 06.45 just nu.
Sitter vid köksbordet med min söta syster framför mig.
Insuper doften av nykokat kaffe och njuter av morgonstunden.
Det är min bästa tid!


Semester?

Imorgon har jag semester. Det känns alldeles underbart. Ja nästan som en bal på slottet. Men faktum är att jag ska till Ullared och det är väl allt annat än en bal på slottet. Men värt för att köpa tvättmedel, hem-inredning, julgrejer och annat onödigt. Vi kommer förmodligen att få semesterdagen att gå. Shopping och lite roadtrip, det gillar jag!